ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Özgün tasarımlar için doğayı gözlemleyin

Özgün tasarımlar için doğayı gözlemleyin
YAYINLAMA: 04 Nisan 2022 / 20.59
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2022 / 20.59
Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı ile Halı Tasarımcıları Derneği (HATAD) işbirliği çerçevesinde Kaplan Kardeşler Ar-Ge Tasarım Müdürü Ömer Türk’ün katılımıyla sektör buluşması etkinliği düzenlendi.

Halı ve Moda Tasarım Bölümünde eğitim gören öğrencilerin sektörü tanımaları amacıyla düzenlenen ve yoğun ilgi gören etkinlik GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Tasarım Müdürü Ömer Türk konuşmasında; halı sektörü, halı tasarımı yaparken esin kaynaklarını, ithalat ve ihracatta en çok satan desenleri, firmada gerçekleştirmiş olduğu inovasyonları ve özgün tasarımın ipuçları hakkında bilgi verdi. Tasarımcı adaylarının özgün tasarımlar gerçekleştirebilmesi için sürekli doğayı gözlemlemesi gerektiğini vurgulayan Türk, halı tasarımı gerçekleştirmeden önce, mobilya, ev tekstili ve moda trendlerine hakim olmalarını ve güncel renk paletlerini takip etmelerini önerdi.

Etkinlikte konuşan Halı Tasarım Programı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması konusunda sektör temsilcileri ile öğrencileri buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Öğr. Gör. Naime Yüksel Çalık ise öğrenci başarısını önceleyen bir yaklaşımla Gaziantep sanayisinde önemli bir yere sahip olan halı sektörünün geleceğine katkı sunacak önemli işbirlikleri gerçekleştirmeye devam edileceğini ifade etti.

Etkinlik sonunda, Tasarım Müdürü Ömer Türk, öğrencilerin halı tasarım üzerine yaptığı çalışmaları inceleyerek, öğrencilere tasarımları hakkında ve halı tasarım yarışması için önerilerde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *