ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Özel oto sahipleri, belediyeye ayda 900 lira verecek

Özel oto sahipleri, belediyeye ayda 900 lira verecek
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2022 / 14.33
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2022 / 14.33
İki otopark yapılıyor. Gaziantep şehrinin trafik ve otopark sorunu, bitmek bilmeyen ve her gün daha da artan bir şekilde önemini ve karmaşıklığını muhafaza ediyor.

Yıllardan beri otomobiller nereye park etse “yasak, buraya koyma, şuraya da koyma, oraya da koyma” denir. İl Trafik Komisyonu’na başvurulur: “Belediye yer versin otopark yapılsın derler. Belediye’ye söylenir o da: “Yer olsa ben otopark yapıp para kazanmasını bilmez miyim?” der. Yani birbirlerine pas verip dururlar, ama gol atan yoktu...

Şehir içinde siz de otopark yapamayacaksınız, bari şehir girişlerine “Bu şehre otomobille girilmez” diye birer tabela koyalım... Ne dersiniz?...

Başkan Ertuğ imar kanunu yeni yapılan tüm binalarda ya otopark yapılmasını ya da bölge ve genel otopark yapılması için belli bir para verilmesini öngörmektedir. Üzülerek ifade edeyim ki, şimdiye kadar Gazikent’te buna uyulmamış, bir tek bölge veya genel otopark yapılmamıştır. Biz kanuna uyarak, verdiğimiz inşaat izni sırasında, otopark yapmayan binalardan, inşaat bedelinin yüzde beşini geçmeyen bir parayı, bölge otoparkı yapmak üzere almaktayız. Bugüne kadar bu fonda Emlak Kredi Bankasında 21.500.000 TL. paramız birikmiş bulunmaktadır.

Otopark fonunda biriken bu paranın kullanılması imar-iskan bakanlığının iznine bağlıdır. Biz bakanlıktan izin istedik. 1983 yılında iki adet otopark yapacağız. Birincisini Doğumevi kavşağında yapacağız. Şimdi benzin istasyonunun bulunduğu yer ve onun bitişiğindeki vakıflara ait arsalar üzerine kuracağımız bu otopark 2300 metrekare genişliğinde olacak istimlak işi tamamlanmak üzeredir. 1983 baharında açılışını yapacağız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *