ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Özel okullar kalite getirdi

Özel okullar kalite getirdi
YAYINLAMA: 25 Ocak 2022 / 13.44
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2022 / 13.44
Özel eğitimciler Gaziantep’te buluştu

Türkiye’de Özel Öğretim Kurumlarının eğitime kalite getirdiği ve devletin sırtındaki yükü hafifleterek, trilyonlarca lira mali harcamadan kurtardığı ifade edildi. Devlet okullarındaki sınıflarda kapasitenin 3-4 katı öğrenciye eğitim verilirken, özel öğretim kurumlarında düşük kapasiteli ile zararına çalışıldığını dikkat çeken yetkililer, özel okullardan alınan %18’lik KDV’nin indirilmesini ve vergi muafiyeti getirilmesini istedi. Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda çağdaş eğitim için özel öğretim kurumlarının sorunları ve çözüm yolları konulu toplantı yapıldı.

Toplantının birinci oturumuna Özel Okullar Derneği Başkanı Rüstem Eyüpoğlu başkanlık etti. İlk oturuma Samsun başkanı Yüksel, Ankara başkanı Durmaz, Konya başkanı Özel, Kahramanmaraş dershaneler birliği başkanı Güler, İzmir Özel okullar derneği başkanı Doğanat’a konuşmacı olarak katıldı.

Özel Öğretim kurumları ile eğitime kalite geldi

Vali Lütfullah Bilgin, özel öğretim kurumlarının eğitime faydalarına değinirken, eğitime kalite geldiğine dikkat çekti. Özgün Der Başkanı Bayram Murat ise, Özel Öğretim kurumlarının sayısının Türkiye’de hızla arttığını ve eğitime gelen kaliteyi hiç kimsenin inkar edemeyeceğini söyledi. Murat, bu okulların çok zor koşullarda eğitim verdiğini belirtti.

Özel öğretimciler Gaziantep’te toplandı

Güney Özel Öğretim Kurumları Derneği’nin, Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda çağdaş eğitim için özel öğretim kurumlarının sorunları ve çözüm yolları konulu toplantısında özel öğretim kurumlarının eğitime getirdiği kalite ve sorunları masaya yatırıldı. 3 oturum halinde gerçekleşen toplantının oturumuna Özel Okullar Derneği Başkanı Eyüpoğlu başkanlık etti. İkinci oturumu ise Özel Dershaneler Birliği Başkanı İbrahim Arıkan başkanlık yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *