ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Özel hastanelerde yoğunluk arttı

Özel hastanelerde yoğunluk arttı
YAYINLAMA: 02 Şubat 2023 / 15.09
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2023 / 15.09
Gaziantep’te ruhsatsız çalışan 20 sağlık kabini kapatılırken halen beş sağlık ocağının doktor yokluğundan kapalı olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığının aldığı bir kararla memurların Özel hastanelerde muayene olabilmeleri uygulaması nedeniyle özel hastanelerin yoğunluğunun arttığına dikkat çekildi.

Denetim yapılıyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, hastanelerin ruhsat aldıkları branşlarda bakanlığın belirlediği tarifeyi uygulamak kaydıyla hizmet verdiğini belirterek, bunun suiistimal edilmemesi için de denetim yaptıklarını açıkladı. Devlet hastanesinde de hastalara hekim seçme hakkı getirileceği vurgulandı.

Yalnız Amerikan hastanesi fark almıyor

Memurların özel sağlık kuruluşlarında tedavi edilme imkanı getirilmesi ile devlet hastanelerinin yükünün hafiflediği, bu kez hastaların özellere yöneldiğini hatırlatan Yıldırım, “Konukoğlu Tıp Merkezi, Amerikan Hastanesi, Hayat Hastanesi ve TAMMED’de uygulama şu ana kadar aksamadan sürüyor. Bunlar içerisinde yalnızca Amerikan hastanesi, bakanlığın belirlediği ücret dışında para almıyor, diğerleri alıyor. Uygulama nedeniyle özel hastaneler full çalışıyor. Ancak zaman zaman hastanelerin yersiz tahlil ve film çekerek devleti zarara uğrattığı yolunda şikayetler almaya başladık. Bu konuyla ilgili denetimlerimiz sürüyor. Eğer böyle bir şey tespit edilirse o sağlık kuruluşunun anlaşmasını dört yıl fes edebiliyoruz” dedi.

Devlet hastanesinde de doktor seçme hakkı getiriliyor

Yapılan yeni uygulamayla hastaya hem hastane hem de doktor seçme hakkı getirdiklerini kaydeden Yıldırım, ileride devlet hastanesinde de hastaya hekim seçme hakkı vermek için gerekli çalışmayı yaptıklarını bildirdi.

Beş sağlık ocağı kapalı

Göreve geldiğinde Gaziantep’te kapalı sağlık ocağı sayısı 17, bugün kapalı sağlık ocağı sayısının beşe düştüğünü hatırlatan Yıldırım, önümüzdeki aralık ayında kente yeni doktor ataması yapılacağını, böylece doktor sıkıntısının kalmayacağını kaydetti. Bu arada ruhsatsız çalışan 20 sağlık kabinini kapattıklarını kaydeden Yıldırım, “Ruhsatsız çalışan ve hiçbir belgesi olmadan sağlık kabini açanlar hakkında işlem yaparak sağlık kabinini kapatıyoruz. Bu şekilde faaliyet gösteren 20 sağlık kabinini kapattık. Denetimlerimiz aralıksız sürüyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *