ANASAYFA arrow right Güncel

Özel halk otobüsleri yüzde 40 kapasite ile çalışıyor

Özel halk otobüsleri yüzde 40 kapasite ile çalışıyor
YAYINLAMA: 01 Mart 2021 / 21.08
GÜNCELLEME: 06 Mart 2021 / 14.14
Pandemi sürecinden en çok özel halk otobüslerinin etkilendiğini vurgulayan Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, yüzde 40 kapasite ile çalıştıklarını belirtti. “Yüzde 40 yolcumuzun yarısı serbest kartlı. Şu anda otobüslerde ayakta sadece 5 yolcu alabiliyoruz, ama bu rakamın 15’e yükselmesini gerekiyor ki kayıplarımızı az da olsa telafi edelim” şeklinde konuştu.

Dolara bağlı olarak tüm giderlerimiz arttı

Zor şartlar altında hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Çolak, “Günün 24 saatinin 14-15 saatini yolda geçiriyoruz. Araçlarımız 180 beygir gücünde olduğundan akaryakıtı fazla yakıyor. Dolara bağlı olarak tüm giderlerimiz arttı. Ancak buna karşın gelirlerimizde artış değil, azalış söz konusu. Çünkü yolcu sayımız yüzde 50’nin altına indi. Duraklarımız ayakta durabilmek ve bu zorlu süreci atlatabilmek için ceplerinden para harcıyorlar. Bırak para kazanmayı, şoförün aylığı ve aracın akaryakıt parası çıkarsa şükrediyorlar” ifadesine yer verdi.

Odaya yardım yapılmasını istiyoruz

Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 ayda toplam 4 bin 500 lira nakdi yardım yapıldığını, bu yardımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Başkan Çolak, “Meclisten 1000 lira nakdi yardım kararı çıkmıştı, ama bu paranın az olduğunu dile getirdik,. Daha sonra başkanımızla yaptığımız görüşmede bin 500 lira talep ettik, kendisi de kabul etti. Ayrıca sürekli olmak kaydıyla serbest kart ile binen kişi başına 1 lira destek verilecek. Bu da bizleri çok mutlu etti, ancak parayı alabilmek için kooperatifleşmek gerekiyor. Bu yardım direkt odaya yapılsa bizim için daha iyi olur. Çünkü İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya gibi illerde belediyeler kooperatife değil, odaya yardım yapıyor.

Yapılandırma rahat bir nefes aldırmadı, sadece geçici bir çözüm

Başkan Çolak, bir aracın aylık giderinin 30 liraya yükseldiğinin altını çizdi. “Bir aracımızın geçmiş yıllarda aylık maliyeti 20-24 bin lira arasında değişiyordu, ama bu rakam gider kalemlerinin yükselmesiyle beraber 30 bin lirayı buldu. Esnafımızın yüzde 80’i borçlarını yapılandırdı. Borçları yapılandıra yapılandırma nereye kadar? Yapılandırma rahat bir nefes aldırmadı, sadece geçici bir çözüm. Çünkü ödeme zamanın geldiğinde esnafın boğazı daralıyor.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *