ANASAYFA arrow right Spor

Özel bireyler Boccıa Sporu  ile hayata tutunuyor

Özel bireyler Boccıa Sporu  ile hayata tutunuyor
YAYINLAMA: 22 Eylül 2020 / 16.57
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2020 / 16.57
Son dönemlerde Türkiye’de gelişen boccıa sporu Gaziantep’te özel bireylerin fiziksel ve ruhsal gelişiminde kullanılıyor.  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ve Dopamin Spor kulübü ile özel bireyler paralimpik boccıa sporcusu olarak yetiştiriliyor.

Dopamin Spor Kulüpleri yönetim kurulu Başkanı Egemen Aslan uluslararası turnuvalara katılmak, paralimpik boccıa spor branşında sporcu yetiştirmek için iki ay öncesinde boccıa branşında eğitime başladıklarını belirtti. Aslan, “ Hedefimiz çocukları uluslarası şampiyonaya hazırlamak, çocukların özgüvenini artırmaktır. Bünyemizde boccıa alanında çalışmalara başladık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ile protokol imzaladık. Onların desteği ile tüm engel gurubundan dört çocukla bu branşı devam ettiriyoruz. Daha fazla çocuğa ulaşmayı amaçlıyoruz.” Dedi.

Özel çocukların başarmak için keyifle oynadığı boccıa sporu çocuklar arasında dayanışmayı, kaynaşmayı, kendilerine olan öz güvenlerini artırmaya da yarıyor.

Antrenör Ayşe Karataş alt yapı için çalışan iki sporcuları olduğunu bunun yanında kas gelişimi sorunu olan özel çocukların gelişimi için boccıa sporu yaptırdıklarını belirtti.

Oyunculardan Umut Hava bir buçuk yıldır boccıa sporuna ilgi duyduğunu Dopamin’de açılması ile bu spora başladığını hedefinin milli takımda oynamak olduğunu belirtti.

Denge ve motor becerilerinde sorunları olan Elif Ebrar Tufan Dopamin’de fiziksel tedavi ve boccıa ile şimdi daha iyi denge kurabildiğini ifade ediyor. Hedefim boccıa sporcusu olmak diyor.

Öte yandan özel çocukların velileri ise böyle bir uygulamadan memnun olduklarını, çocuklarının boccıa sporu ile hayata tutunduklarını belirtiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *