ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Özal’a ilk tenkit kendi partisinden geldi

Özal’a ilk tenkit kendi partisinden geldi
YAYINLAMA: 30 Ocak 2023 / 14.55
GÜNCELLEME: 30 Ocak 2023 / 14.55
Artvin milletvekili Özal’a: “Sen peygamber misin, yoksa Allah mısın ki hükümeti tek başına karacaksın.” «Sen peygamber misin, yoksa Allah mısın kİ, hükümeti tek başına kuracaksın?...»

Anavatan Partisi Meclis Grubu'nun geçen hafta yaptığı toplantıda Turgut Özal’ın “Hükümeti ben tek başıma kuracağım, buna kimse karışmayacak” demesi üzerine, yerinden doğrulan Artvin milletvekili Nevzat Bıyıklı   Özal’a böyle bağırıyordu. Konuşmasını bitirdikten sonra kürsüden İnen Özal, doğru Artvin milletvekili Bıyıklı’nın yanına giderek, «Sen benimle eve bir çay içmeye gelirmisin?» diye sordu ve daha sonra da koluna girerek evine götürdü.

Sert tepkileri ustalıkla yumuşatmasını bilen Özal, hükümeti yine istediği gibi, tek başına hazırladı. Hatta, öylesine tek başına hazırladı ki, bakanlık koltuğuna oturanların büyük çoğunluğu bakan olduklarını, ancak liste açıklandıktan sonra öğrenebildiler.

Bakanlar Kurutu listesine bakıldığında, isimlerin çoğu yeni. Bir başka deyimle, demokrasiye geçiş döneminde kurulan yeni partilerden üretmeleri beklenen «yeni politikacı tipine» uygun bir kabine.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *