ANASAYFA arrow right Güncel

Oturma eylemi işçiler işe dönünceye kadar sürecek

Oturma eylemi işçiler işe dönünceye kadar sürecek
YAYINLAMA: 02 Haziran 2020 / 21.27
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2020 / 21.42
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Koza Halı’da Pazar günü çalışmak istemedikleri için işten çıkarılan 3 işçi fabrika önünde oturma eylemine başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, oturma eyleminin 3 işçinin işe dönünceye kadar devam edeceğini açıkladı.

İşe iade, tazminat ve işçilere baskı ve hakaret edenlere dava açacağız

Türkmen, “Pazar günü tatil olmasına rağmen fabrika, işçileri çalışmaya çağırıyor ve 3 işçi arkadaş da tatil günümüz olduğundan çalışmak zorunda değiliz diyorlar. O zaman fabrika müdürü de 3 kişinin istifasını istiyor, ama işçiler kabul etmeyince zorla dışarı attırıyorlar. Fabrika da Koronvirüs çıkınca 14 gün kapalı kaldı ve dün yeniden üretime başladı. Biz de haksız yere işten atılan 3 arkadaşımız ile birlikte oturma eylemi başlattık. İşçilerin oturma eylemi işlerine dönünceye kadar devam edecek. İşe iade ve tazminat davalarının yanı sıra fabrika müdürü başta olmak üzere işçilere baskı ve hakaret edenlere dava açacağız” ifadelerini kullandı. Leyla Adın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *