ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Otoyolun Gaziantep-Birecik ayağında işler durdu

Otoyolun Gaziantep-Birecik ayağında işler durdu
YAYINLAMA: 01 Ekim 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 01 Ekim 2021 / 13.14
Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolunun Gaziantep- Birecik arasındaki kesimi dış kredi Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmadığı için durduruldu. Tubin-Tekfen-Özdemir Ortak Girişimi tarafından sürdürülen otoyol çalışmasının durması üzerine, 550 kişinin işine son verildiği, konunun başta Gaziantep Milletvekilleri olmak üzere tüm ilgililere iletildiği bildirildi.

Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu dört kesimden ibaret olduğu, Gaziantep Çevre Yolu, Birecik-Suruç kesimi, Suruç-Şanlıurfa kesiminin kredi onayları Bakanlar Kurulu’ndan çıktığı için, bu bölümlerde çalışmanın sürdüğü öğrenildi.

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu, Gaziantep-Birecik Kesimi inşaatında; 53.4 kilometrelik otoyol inşaatının müteahhitlik hizmetlerinin dış kredi ile yapıldığı, bugüne kadar 14.5 milyon dolarının kamulaştırma hizmetlerinde, 0.5 milyon dolarının müşavirlik hizmetlerinde, 65 milyon dolarının müteahhitlik hizmetlerinde olmak üzere şimdiye kadar 80 milyon dolarının harcandığı belirtildi. Harcanan paralarla işin fiziki olarak yüzde 45’inin tamamlandığı, kalan işin tamamlanması için 107 milyon dolar dış krediye ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Müteahhit firma tarafından bulunan dış kredinin 57. Hükümet tarafından uygun bulunarak, Bakanlar Kuruluna sunulduğu, 3 Kasım seçimlerinin ardından Bakanlar Kurulu Kararı’nın imzalanmış olmasına rağmen uygulamaya ge-çilemediği açıklandı. Müteahhit firma tarafından bulunan dış kıedi hazine olurundan ve Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayından geçtiği halde, 58. Hükümet'in Bakanlar Kuruluna sunulmak üzere Devlet Bakanı Sn. Abdüllatif Şener ve Sn. Ali Babacan da bekletildiği ifade edildi.

Gaziantep-Birecik arasındaki kesimin Bakanlar Kurulu kararnamesi çıkmadığı için durduğu belirtildi. Müteahhit firmanın (Tubin Tekfen-Ozdemir Ortak Girişimi) çalışanlarının büyük bir kısmını, yaklaşık olarak 550 kişiyi işten çıkardığı, yolun bu bölümü için getirilen kredinin bir an evvel Bakanlar Kurulu’ndan çıkarılması gerektiği bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *