ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Otomotiv sektörü vergi ve harçlardan sıkıntılı

Otomotiv sektörü vergi ve harçlardan sıkıntılı
YAYINLAMA: 02 Eylül 2020 / 18.26
GÜNCELLEME: 02 Eylül 2020 / 18.26

Otomotiv, vergilerin çok fazla ve çok çeşitli olmasından yakınan sektörlerin başında geliyor. Araç alırken, Çevre Koruma Fonu, KDV, Taşıt Alım Vergisi, Ek Taşıt Alım Vergisi, taşıt pulu, egzoz emisyon, bandrol ve harç adı altında 7-8 kalemde tüketicinin cebinden para çıkmasın yanında yılbaşından sonra Taşıt Alım Vergisi’nin yüzde 53 oranında artırılmasının da sektörü olumsuz etkileyeceği bildirildi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Wolksvagen-Audi Gaziantep Bayisi Satış Müdürü Oğuzhan Şengöksel, yeni bir araç almak isteyen vatandaştan 7-8 ayrı kalemde vergi ve harç alındığını belirterek 2002 yılında taşıt vergilerinde bir düzenlemeye gidilmemesi durumunda otomotiv sektörünün çökeceğini ifade etti.

Wolksvagen’in Polo modelinin 1 milyar 160 milyon olan Taşıt Alım Vergisi’nin Ocak ayından itibaren 1 milyar 850 milyona çıkacağını, fiyatı 19 milyar olan aracın vergisiz, çıplak fiyatının ise 14 milyar olduğunu belirten Şengöksel, lüks sınıfına giren Passat modelinin fiyatının49 milyar, vergisiz çıplak fiyatının ise 29 milyar olduğunu söylerken, “Bir araçta yaklaşık 20 milyarlık bir vergi söz konusu. Vatandaş, bu yüksek vergi oranları karşısında şaşkına dönüyor. Dolayısıyla otomobilden alınan yüksek vergi satışları son derece olumsuz etkiliyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *