ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Otogarda taksiler, fiş usulüyle çalışacak 

Otogarda taksiler, fiş usulüyle çalışacak 
YAYINLAMA: 24 Temmuz 2020 / 20.38
GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2020 / 20.38
Yeni garajlar hizmete girdikten sonra minibüs ve otobüsler, Hürriyet Caddesine giremeyecek

Taksilere durak verilmeyecek. Şehir içi trafiğinin rahatlaması, sıkışıklığın önlenmesi ve kazaların ortadan kalkmasını sağlamak amacıyla İI Trafik Komisyonu son toplantısında önemli kararlar aldı.

Alınan karar uyarınca yeni otogar hizmete girdikten sonra Hürriyet Caddesine minibüs ve otobüs giremeyecek. Burada yazıhanesi bulunan şehirlerarası otobüs işletmecileri otobüslerini ve minibüslerini yazıhane önünde bulunduramayacak.

Otogarda taksiler için yeni bir sistemin uygulanmasına başlanacak. Taksiler için yeni garajlarda durak verilmeyecek, garajlar bölgesinde isteyen taksiler kendilerine ayrılan yerde girecek. Buradan gitmek isteyen yolcular ve vatandaşlar kurulan büroya nereye gideceklerini bildirerek fiş alacaklar. Fişi taksiye verecek olan vatandaş dilediği yere gidebilecek. Taksi çalıştıran da akşama fiş verme bürosuna uğrayarak kaç yolcu taşıdığını gösteren fişleri göstererek bedelini toptan alacak. Bu suretle Belediyeye de yeni bir gelir kaynağı sağlanmış olacak.

Fiş usulünün yararlı olması ve vatandaştan fazla ücret alınarak soyulmasını önlemesi nedeniyle Yeni halde de uygulanmasına başlanacak. Yeni halden alınan malzemelerin miktarı ve semt uzaklığı burada görevlendirilen memur tarafından tespit edilerek yük sahibine bir fiş alınacak, taşıyıcı malzemeleri teslim etmek suretiyle alacak. Bu tür yeni uygulamanın çok yararlı olacağı ve şikayetlerin önleneceği ifade ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *