ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Otobüs terminali 25 Aralık’ta törenle hizmete girecek 

Otobüs terminali 25 Aralık’ta törenle hizmete girecek 
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2020 / 17.19
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2020 / 17.19
62 milyon liraya mal olan otobüs garajı, 70 milyon liraya kiraya verildi

Yolcu otobüsleri şehir içine giremeyecek, 30 Mart’tan sonra şehir içindeki bilet satış yerleri de kaldırılıyor. Otobüs terminalinde taksiler fiş usulüyle çalışacak. Belediye başkanlığı tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre 62 milyon liraya mal olan santral otobüs garajı 70 milyon li raya 1 yıllık kiraya verildi.

Açıklamadan öğrenildiği ne göre bütün otobüsler yeni yapılan ve 25 Aralıkta törenle hizmete girecek olan termik otobüs garajından kalkacak. Şehir içindeki otobüs işletmeleri kapatılıyor. Şehir içine otobüs girişleri kesinlikle yasaklandı. Otobüs şirketlerinin bilet satış büroları da 30 Mart 1982 günü kapatılacak. Sadece Başkarakol çevresinde bilet satış büroları açabilecekler.

Şehir içindeki yolcuları termik santral garaja taşımak için taksi ve minibüsler kullanılacak. Bunlar da sadece Başkarakol çevresin deki bilet satış bürolarından kalkabilecek ve çevresindeki satış bürolarına uğrayamayacak.

Belediye oto garajına yolcuların taşınması ve buradan şehir içine yapılacak taşımacılık taksilerle yapılacak. Yolcular Belediyenin oto garda ve şehir içinde fuar kapısı yakınında, Karşıyaka ve Şehreküstü'de hazırladığı taksi durak merkezlerine uğrayarak Belediyenin bürolarından fiş alacak, bu fişleri taksilere vermek suretiyle diledikleri yere gidebilecekler. Şehir içi taksi taşımacılığı eskiden olduğu gibi çalışacak.

Belediye yetkilileri 25 Aralık’ta faaliyete geçecek olan terminalde 28 bilet satış yazıhanesi, bir lokanta, bir eşya emanet yeri ve lostra salonu, satış büroları, polis ve zabıta karakolu ile PTT binasının bulunduğunu bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *