ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Otların üzerine konan mangallar her an yangın çıkarabilir

Otların üzerine konan mangallar her an yangın çıkarabilir
YAYINLAMA: 15 Ocak 2021 / 13.17
GÜNCELLEME: 15 Ocak 2021 / 13.17
Dülük Milli Parkı’nda çöpler etrafa atılıyor

Ateş yakılması ve üzerine mangal konulması için beton platformlar yaptırılmalı. Pazar günleri Dülük Milli parkı ana baba yeri gibi kalabalık oluyor. Vatandaşlar orman alanında rahatlıkla dinleniyor, gönüllerince bir tatil geçiriyorlar.

Daha önce bildirdiğimiz gibi Dülük milli parkına 40 adet çöp varili konuldu. Variller ana asfalt yola yakın ve Dülük tepesi eteklerine konulduğundan tepede ve yakınlarında piknik yapanlar artıklarını sağa sola atarak kirletiyor. Havaların ısınması yüzünden süratle sineklerin çoğalmasına yol açıyor. Bunu önlemek için çöp varillerinin tepe kısımlarınla da yerleştirilmesi, çöpleri orman alanına atanların cezalandırılması gerek.

Piknik yapmak için Dülük milli parkına gidenler ateşleri meydanlarda yakıyor, çimenlerin üzerine konulan mangallar güzelim, yemyeşil otları kurutuyor ve tutuşturuyor. Bu yüzden 20 yılda meydana gelen ormanlarımız bir anda yanarak yok olabilir. Bunun önlenmesi için ateş yakılacak ve mangal konulacak beton platformlar yapılması gerek.

Gazianteplilerin dişleriyle, tırnaklarıyla meydana getirdikleri orman alanının korunması için sık olarak dikkat edilecek konular yazılarak aşılmalı, vatandaşların uyarılara riayet etmeleri sağlanmalı. Çöplerin etrafa atılması önlenmeli, toplanarak varillere kadar taşınmaları sağlanmalı. Bu çok önemli sorun üzerinde ilgililerin hassasiyetle durması ve gerekli önlemleri alması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *