ANASAYFA arrow right Güncel

Otellerin kalitesi yükselecek müşteri memnuniyeti artacak

Otellerin kalitesi yükselecek müşteri memnuniyeti artacak
YAYINLAMA: 08 Ağustos 2022 / 21.23
GÜNCELLEME: 08 Ağustos 2022 / 21.23
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın konaklama tesislerine vereceği basit turizm belgesi için başvuru 28 Temmuz tarihinde sona erdi. Bu belgeyi almayan konaklama tesisleri seyahat acenteleriyle çalışamayacak.

Artık tesislerin denetim ve kontrolü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılacak. Bu uygulama ile tesislerin hizmet standartlarının yükseltilmesi, tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Gaziantep Otelciler Odası E. Başkanı Ahmet Yılmaz, Gaziantep’teki tüm otellerin Basit Turizm Belgesi aldığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandığını ifade ederken, “Otellerin bakanlığa bağlanmasıyla beraber hizmet kalitesi yükselecek, müşteri memnuniyeti artacak” dedi.

Tesislerin hizmet standartları daha da yükselecek

Yılmaz, “Otellerin, Turizm Belgesi veya Basit Turizm Belgesini almak için bir yıl süre tanındı. Yetkililerin yardımı sayesinde Türkiye genelinde en hızlı şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanan il Gaziantep. Artık denetim yerelde yapılacağı için oteller kendilerini geliştirecekler, tesislerin hizmet standartları daha da yükselecek” ifadelerini kullandı.

Vaka sayılarının artması sektörü tedirgin ediyor

Vaka sayılarının artmasının sektörü tedirgin ettiğini söyleyen Yılmaz, sektörün ikinci bir kapanmayı kaldıramayacağının altını çizdi. “Turizm ve konaklama sektörü 2021 yılında çok zorlu günler yaşadı, çok sıkıntılar çektik. Her zaman önce müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını ön planda tuttuk. Maske, mesafe ve hijyen dahil 14 altın kurala harfiyen uyduk. Bu şekilde o günleri atlattık, ancak vaka sayıları yeniden tırmanışa geçti. Tabii bu da bizi korkutuyor ve endişelendiriyor. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi lazım. Tüm otellerimiz Güvenli Turizm Sertifikasını aldı. Bu sertifika pandemide alması gereken tedbirleri aldığı anlamına geliyor” şeklinde konuşma yaptı.

Gaziantep turizmde altın çağını yaşıyor

Yılmaz, Gaziantep’in turizmde altın çağını yaşadığını sözlerine ekledi. “Turistler kültür turları bakımından şehrimizi tercih etti, etmeye de devam ediyor. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerinde gelmesiyle turizm daha da canlandı. Kentimizde görülmesi gereken kültürel ve tarihi yerler çok fazla. Ayrıca Gastronomi alanında dünya da ün yapmış bir iliz. Şu anki yoğunluktan memnunuz ve otellerimizin doluluk oranı yüzde 90 dolaylarında” açıklamasına yer verdi.

Ürünlere gelen zamların çok azını konaklama fiyatlarına yansıtıyoruz

Enflasyondan etkilendiklerini vurgulayan Gaziantep Otelciler Odası E. Başkanı Ahmet Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Enflasyonla birlikte kullandığımız ürünlerin fiyatlarında da artış yaşanıyor. Ürünlere gelen zamların çok azını konaklama fiyatlarına yansıtıyoruz. İlerleyen zamanlarda enflasyonun düşmesini temenni ediyoruz. Çünkü enflasyon düşerse aldığımız ürünlerinde fiyatları düşer, o zaman rahat ederiz.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *