ANASAYFA arrow right Ekonomi

Otellere NASA standardı

Otellere NASA standardı
YAYINLAMA: 08 Haziran 2020 / 17.54
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2020 / 17.54
Yabancı ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan Türk otelleri, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’nı devreye aldı. Astronotlar için uygulanan hijyen standartlarına tabi olan oteller dünyaya da örnek oluyor.

Türkiye salgınla ile mücadeledeki başarısını turizme taşıyor. Koronavirüsün ardından kapılarını ziyaretçilere açan turizm sektörü ‘yeni normal' için Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'nı devreye aldı. Yapılan denetimlerde Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) bünyesindeki oteller hijyen ve sağlık açısından sertifikalandırılırken, uygulama ile Türkiye'nin Avrupalı turistin bir numaralı tercihi hâline gelmesi bekleniyor.

Otellerin sertifikasyon programı ise Almanya merkezli Royalcert tarafından yürütülüyor. Royalcert Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Namlı, otel ve restoranların denetimlerini HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontol Noktaları) sistemi kriterlerine göre gerçekleştirdiklerini vurgulayarak “NASA'da tarafından uzay yolculuğunda astronotlar için uygulanan bir hijyen standardı var. Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı da o ayarda. İngiltere'de 20 yıldır, yine İtalya'da ‘Qualitalia' ile hijyen denetimleri yapılıyordu ancak ilk defa salgın sonrası bu kadar kapsamlı bir uygulama ülkemizde gerçekleştirilmeye başladı. Denetimlerde 150'ye yakın kritere bakıyoruz. Türkiye diğer ülkelere de örnek oldu. Mısır, Dubai, Suudi Arabistan, Sri Lanka, Tayvan gibi ülkeler de Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı için bizimle iletişime geçtiler.” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *