ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

OTELLER TAM KAPASİTE!..

OTELLER TAM KAPASİTE!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Gaziantep’teki otellerin Mayıs ayı rezervasyonlarının dolduğu bildirilirken, Turizm Müdürü Mehmet Doğan, Yatırımcıları turizm sektörüne yatırım yapmaya çağırdı.
Gaziantep’teki otellerin Mayıs ayı rezervasyonlarının dolduğu bildirilirken, Turizm Müdürü Mehmet Doğan, Yatırımcıları turizm sektörüne yatırım yapmaya çağırdı.
.Gaziantep’te toplam 1500 yatak kapasiteli 1 beş yıldızlı,2 dört yıldızlı, 3’er tane üç ve iki yıldızlı, 1 de bir yıldızlı otel bulunuyor. Diğer taraftan yapımı tamamlanan 4 yıldızlı Büyük Gaziantep Oteli bir türlü hizmete açılmayarak atıl vaziyette bekletiliyor. Gaziantep’teki otellerin yıllık doluluk oranının yüzde 80’lerin üzerinde olduğu bu rakamın da Türkiye ortalamasından yüksek olduğu ifade ediliyor.
.Son yıllarda Gaziantep’te ardı ardına çok yıldızlı oteller açılırken mevcut otellerin ihtiyaca cevap vermiyor. Mayıs ayı içerisinde Gaziantep’te yapılacak olan GATEMAK 97 Fuarı ile Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu toplantısı nedeniyle şehrimizdeki otellerin Mayıs ayı rezervasyonlarının dolu olduğu bildirildi. Turizm Müdürü Mehmet Doğan Gaziantep’in mevcut oteller kadar otelle ihtiyacı olduğu belirterek yatırımcıları turizm sektörüne çağırdı.
.Otellerin sadece konaklama tesisi olmaktan çıktığını ifade eden Turizm Müdürü Doğan, ‘’Çok yıldızlı oteller kentin sosyal ve sanatsal etkinliklerine de ivme kazandırıyor. İstihdama katkı sağlayan oteller 15 sektörü doğrudan etkiliyor. Diğer taraftan oteller Gaziantep’in dışa açılmasında büyük rol oynadı. Oteller hizmete girdikten sonra İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve diğer illerin sanayicileri GAP’ı gezmek için daha çok gelmeye başladı’’ diye konuştu.
.Doğan yatırım yapmak isteyenlere yaptığı çağrıda şunları söyledi: ‘’Turizm hızla gelişen bir sektördür. Gaziantep’te şu anda hizmet veren otellere bu kadar daha eklense yine müşteri sıkıntısı çekmezler. Bu nedenle yatırımcıların turizm sektörüne yönelmesinde hem kendileri hem de şehir açısından büyük yarar vardır. Zaten, otellerin 1996’yı yüzde 80’in üzerinde doluluk oranında kapatmaları,ne kadar akıllı bir yatırım olduğunu gösteriyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *