ANASAYFA arrow right Güncel

Oteller için tehlike çanları çalıyor

Oteller için tehlike çanları çalıyor
YAYINLAMA: 02 Aralık 2020 / 20.39
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2020 / 20.39
Otel işletmecilerine kira konusunda destek verilmesini isteyen Başkan Yılmaz, “İşletmecilerin en büyük sorunu kira” dedi

Turizm sektörünün son bir yıldan beri sıkıntı yaşadığını vurgulayan Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, otellerin doluluk oranının yüzde 50 olduğunu ancak sürecin devam etmesi ile birlikte kapanan otellerin olacağını belirtti ve yukarıdaki başlığı söyledi: “Oteller için tehlike çanları çalıyor.”

Vakaların yüksek olmasının sıkıntı olduğunu anlatan Yılmaz, “Elimizden geldiği kadarıyla alınan tedbirlere uyulmasının yanı sıra maske, sosyal mesafe ve hijyene çok dikkat edilmelidir. Oteller, Koronavirüs salgınından alınan yasaklardan en fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor. Acil işi olmayanlar artık gelmiyor, gelenler ise işlerini en kısa sürede bitirip dönüyorlar” ifadelerine yer verdi.

Otelde çalışanlar rahat şekilde işlerine gidip gelebilecek

Turizmin sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Vaka sayılarının düştüğü zamanlarda sektör toparlanma sürecine girmişti, fakat vakaların artması sonrasında ise bu toparlanma durdu. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında otellerde çalışanlar rahat bir şekilde gidip gelebilecekler. Bunu otellerimize ilettik” şeklinde konuşma yaptı.

Otellerin en büyük sorunu kira

Başkan Yılmaz, hafta sonu sokağa çıkma yasağının işleri etkileyeceğine dikkat çekti. “Çünkü müşteriler genellikle geceleri geliyor. Salgın sürecinin başlamasıyla ile birlikte zor günler işletmeler kendi yağında kavruluyordu. Ancak alınan tedbirleri neticesinde sıkıntılar yaşanacağı ortada. Diğer işletmeler gibi otellerin en büyük sorunu kiradır. Sorunu çözmek çok basit ancak zor gibi görünüyor. Yetkililerin toplantı yaparak, mal sahiplerine; ‘Bu sıkıntıyı atlatmak için herkes elini taşın altına koyacak. 3 ay boyunca kiraların yarısını alın’ denilmelidir. Bu konuda yaptığımız tüm çabalarımız sonuçsuz kaldı” diye konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *