ANASAYFA arrow right Güncel

Osman Kavala’nın iddianamesini hazırlayan savcı, bakan yardımcılığına atandı

Osman Kavala’nın iddianamesini hazırlayan savcı, bakan yardımcılığına atandı
YAYINLAMA: 16 Ekim 2020 / 16.12
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2020 / 20.33
Erdoğan, Adalet Bakanı Gül'ün yardımcısını görevden aldı

İş insanı Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla iddianame hazırlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz, Adalet Bakan Yardımcısı olarak atandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner'i görevden aldı. Öner'in yerine Hasan Yılmaz'ı atadı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün Yardımcısı Öner’inde görevden alınması Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla duyuruldu.

Karara göre Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner’i görevden alan Erdoğan, boşalan koltuğa Hasan Yılmaz’ı atadı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner görevden alındı. Daha önce Adalet Bakanlığı Müsteşarı görevinde bulunan Öner'in yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz getirildi.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Yılmaz, Gezi davasından beraat eden iş insanı Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla ikinci iddianameyi hazırlamıştı. Yılmaz aynı zamanda Hakimler Savcılar Kurulu’nda hakim ve savcıların soruşturma ve atamalarına bakan Birinci Daire’de görev yapacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *