ANASAYFA arrow right Teknoloji

OSB'lerdeki kamulaştırma yetkisi OSBÜK'e verilmeli

OSB'lerdeki kamulaştırma yetkisi OSBÜK'e verilmeli
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve yönetim
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Nakıboğlu, Bakan Özlü'den OSB'lerdeki kamulaştırma yetkisinin OSBÜK'e verilmesini istedi.
Ziyarette, Cahit Nakiboğlu’nun yanı sıra, Gebze Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan, Ankara Sanayi Odası ve 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, İstanbul Deri OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ünsal ile Bartın OSB Başkan Yrd. Cihat Çakır hazır bulundu.
Bakan Özlü’ye yeni görevlerinde başarılar dileyen OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. OSB'lerdeki kamulaştırma yetkisinin OSBÜK'e verilmesi taleplerini Bakan Özlü'ye ileten Nakıboğlu, “OSB’ler, ülke ekonomisinin vazgeçilmez unsurları haline gelmiştir. Sorunlarımızın çözüme kavuşması halinde OSB’ler ülkemizin gücüne güç katacaktır” dedi.

Nakıboğlu ayrıca OSBÜK'e devlet desteği sağlanması, OSB'ler için çöp ve emlak vergisinin kaldırılması, OSB'lerden TRT ve KOSGEB paylarının alınmaması gibi bir çok konuyla ilgili hazırlamış olduğu dosyayı Bakan Özlü’ye sundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Özlü, “OSBÜK ile birlikte çalışacağız, problemlerimizi birlikte çözeceğiz. Sanayi camiasının önünü açacak çalışmaları sizlerle birlikte yapacağız” dedi. Bakan Özlü ayrıca, Bakanlık ve STK’lerin yoğun çalışmaları sonucu bizden önce hazırlanan ve büyük kısmı OSB içerikli olan “Üretim Reform Paketi'nin” önümüzdeki günlerde Bakanlar Kuruluna ve ardından Meclise sunulacağını, Meclisteki yoğun gündem ve yaz tatili dikkate alındığında, yasalaşmanın Ekim ayını bulabileceğinin dile getirdi.
Ülkenin 2023 ekonomik hedefleri olarak belirlenen değerlere, kalkınmanın lokomotifi olan sanayicilerimizin görüş, öneri ve eleştirilerini dinleyerek ve ihtiyaçlarını karşılayarak ilerleyeceğiz diyen Bakan Özlü, “OSB’lerin Türkiye ekonomisine katkısını ve ihracatta olan payını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle OSBÜK’e çok önemli görevler düşüyor. Bizler de OSBÜK’ü daha da ön plana çıkartarak büyütmeye çalışacağız” diye konuştu.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *