ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ortopedi ve Travmotoloji’de çağın yenilikleri anlatıldı

Ortopedi ve Travmotoloji’de çağın yenilikleri anlatıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Gaziantep Üniversitesi 1.Ortopedi ve Travmotoloji Günleri başladı. Kongreye Gaziantep’ten ve civar illerden çok sayıda ortopedi uzmanı ve pratisyen hekim katıldı.
Gaziantep Üniversitesi 1.Ortopedi ve Travmotoloji Günleri başladı. Kongreye Gaziantep’ten ve civar illerden çok sayıda ortopedi uzmanı ve pratisyen hekim katıldı. Ortopedi ve travmatolojiyle ilgili, çağın son teknolojisinin de anlatıldığı toplantıda, slayt gösterilerle branş eğitimi verildi.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu nda düzenlenen 1. Ortopedi ve Travmatoloji kongresinin açılış konuşmasını Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Akif Keçeci yaptı. Keçeci, konuşmasında daha çok Gaziantep ekonomisi ile ilgili olarak dinleyenlerle bilgi verdi.
Prof. Dr. Talat Göğüş ise Türkiye’de Ortopedi ve Travmatoloji’nin geçen 35 yılı ile ilgili değerlendirme yaptıktan sonra o günden bu yana ortopedi alanında elde edilen başarılar ve gelişmeler üzerinde duruldu. Prof. Dr. Göğüş, ortopedi alanında bugün kullanılan en ideal yöntemler ve son teknolojiyle ilgili bilgi verirken el ve omuz cerrahilerindeki gelişmelere değindi.
Toplantıya katılan diğer panelistlerden Prof. Dr. Rıdvan Ege, Prof. Dr. Osman Güven, Doç. Dr. Selçuk Bölükbaşı, Prof. Dr. Ahmet Ekin, ile Prof. Dr. Hüseyin Bayram ‘ Omuz Çevresi Travmalarının Tedavisinde son görüşler. Humerus Proximal uç kırıkları, hemiartroplasti Endikasyonları Acromioclavicular Yaralanmalar, klavikula kırıkları ve sternoklavikular Dislokasyonlar ve Presistent Diskolasyonlar, skapula kırıkları’yla ilgili konular hakkında ayrı ayrı bilgi verdiler.





Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *