ANASAYFA arrow right Güncel

Ortada bir adaletsizlik ve haksızlık var

Ortada bir adaletsizlik ve haksızlık var
YAYINLAMA: 24 Mart 2023 / 20.16
GÜNCELLEME: 24 Mart 2023 / 20.21
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltileceğini açıkladı. Yapılan bu artış bazı emeklileri memnun ederken, bazılarını ise memnun etmedi

Türkiye Emekliler Derneği Şahinbey Şube Başkanı Dede Akkoyun, “5 bin 500 veya 7 bin TL alanların maaşları 7 bin 500 TL’ye sabitlendi. Bir emekli 2 bin TL zam alırken diğer 500 TL alıyor. Devlet, hiçbir ayrım yapmadan emekliye 2 bin lira ek zam veriyorum demeliydi. Maaşlarımız kendiliğinden 2 bin lira yükselirdi. O zaman da haksızlık olmazdı, ancak şu anda ortada bir adaletsizlik ve haksızlık var. Genel merkezimiz bu konuda bir çalışma yapıyor” ifadelerini kullandı.

Günümüz koşullarına göre bayram ikramiyeleri 4 bin TL olması lazım

Emekli maaşının açlık sınırının altında kaldığını söyleyen Akkoyun, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. “Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, emekliler için gece-gündüz demeden devam ediyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılması bunun en büyük örneği. Bayram ikramiyeleri konusunda da bir çalışma yapılıyor. Günümüz koşullarına göre bayram ikramiyelerinin 4 bin TL olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Soğan bile artık lüks bir yiyecek oldu

“Soğan bile artık lüks bir yiyecek oldu” ifadelerini kullanan Başkan Akkoyun, “Enflasyonu en fazla hisseden kesimlerin başında hiç şüphesiz emekliler geliyor. Tükettiğimiz bazı ürünlere yüzde 130 zam geldi. Biberin kilogramı 40 TL, kuru soğan 18 TL, patates bile 13 TL. Diğer ürünleri söylemeye bile gerek yok. O nedenle emekliler çok perişan durumdalar. Aldıkları maaş yetmiyor, geçinmek için ayakkabı boyacılığı yapıyor, simit satıyor, inşaatta bekçilik yapıyor veya seyyar satıcılık gibi ek bir işte çalışmak zorunda” açıklamasında bulundu.

Şu anda cepte para yok, ama aylık yolunu bekleyen çok

Elektrik faturasının yüksek gelmesinden şikâyet eden Akkoyun, “Normal aylarda derneğimize 38 lira elektrik faturası gelirken, şimdi 776 TL geldi. Derneğimiz deprem dolayısıyla 10 kapalı olmasına rağmen bu kadar yüksek para geldi. Emeklilerimizin yüzde 35’i kirada oturuyor. Şu anda cepte para yok, ama aylık yolunu bekleyen çok. O yüzden bir bazı emeklileri aylık gününün gelmesini istemez. Çünkü aldığı maaşı dağıtacak yine de yetmeyecek borçlu olacak” ifadelerini kullandı. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *