ANASAYFA arrow right Dünya

“Orta Doğu’nun güvenlik sorunu, iş birliği ve eşitlik ilkesiyle çözülebilir”

“Orta Doğu’nun güvenlik sorunu, iş birliği ve eşitlik ilkesiyle çözülebilir”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Beijing’de düzenlenen “Orta Doğu Güvenlik Forumu”nda yaptığı konuşmada Çin’in bu konudaki
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Beijing’de düzenlenen “Orta Doğu Güvenlik Forumu”nda yaptığı konuşmada Çin’in bu konudaki yaklaşımını açıkladı. Wang, çok sayıda ülkeden 200’e yakın önemli ismin katıldığı forumda yaptığı konuşmada, Orta Doğu’daki sorunların siyasi yollarla barışçıl şekilde çözülmesi, eşitlik ve adalet ilkesinin savunulması, BM’nin kritik rolünün geliştirilmesi, ülkeler arasında dayanışma ve diyaloğun arttırılması ve uluslararası toplumun Orta Doğu’da barışın sağlanmasında yapıcı rol oynaması önerilerinde bulundu.
Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Beijing’de düzenlenen Orta Doğu Güvenliği Forumu’na katılan yabancı konuklarla yaptığı görüşmede, Çin’in Orta Doğu güvenliği konusundaki tutumunu açıkladı.
Wang Yi, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in, Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 8. Bakanlar Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Orta Doğu’da ortak, kapsamlı ve iş birliğine dayalı sürdürülebilir bir güvenlik çerçevesi oluşturulması gerektiğini ortaya koyduğunu ve bunun Çin’in Orta Doğu’daki güvenliğe yönelik temel tutumu anlamına geldiğini anımsattı.
Wang Yi, söz konusu güvenlik çerçevesinin kurulması için Orta Doğu’daki sorunların siyasi yollarla barışçıl şekilde çözülmesi, eşitlik ve adalet ilkesinin savunulması, BM’nin kritik rolünün geliştirilmesi, ülkeler arasında dayanışma ve diyaloğun arttırılması ve uluslararası toplumun Orta Doğu’da barışın sağlanmasında yapıcı rol oynaması önerilerinde bulundu. Wang Yi, Çin’in, Orta Doğu’da barış oluşturmaya, istikrarı desteklemeye ve kalkınma sağlamaya devam edeceğini vurguladı.
İki gün süren Orta Doğu Güvenliği Forumu’na Orta Doğu ile bölge dışından yaklaşık 200 temsilci katıldı. Forumda, yeni koşullar altında Orta Doğu’da güvenlik sağlanması konusunda işbirliği ve kalkınma sorunları ele alındı. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *