ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerine yurt temin edildi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerine yurt temin edildi
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2021 / 13.33
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2021 / 13.33
Şehirde ev ve pansiyon bulmakta güçlük çeken öğrenciler Vali ve Generale teşekkür ediyor.

Şehrimizde okuyan ODTÜ öğrencileriyle orta dereceli okullarda okuyan ve kalacak ev bulamayan öğrencilere Vali Fikret Koçak ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Necati İkizoğlu'nun çalışmaları sonunda, başlarını sokacak yurt yerleri temin edildi.

ODTÜ karşısındaki Kur'an kursu öğrencilerinin kaldıkları yurt orta dereceli ve ODTÜ öğrencilerine tahsis edildi. Orta dereceli okullarda 42 kız ve 200 erkek öğrenciye yurt temin edildi. ODTÜ öğrencilerine de 60 kişilik bir kontenjan tanındı Orta dereceli okul öğrencilerinden yurt yeri arttığı takdirde ODTÜ öğrencilerinden de açıkta kalanlara yurtta yer verilecek. ODTÜ’de 32 kız ile 200 erkek öğrenci de kalacak yer arıyordu. Bunlara kiralık ev verilmiyordu. Bu yüzden de çocuklar perişan durumda bulunuyor.

Cumartesi günü saat 14’te yurt için hazırlanan yer törenle hizmete sokulacak. Kızlar için de Şehreküstü semtindeki Kur'an kursu kız öğrencileri için ayrılan yurt olarak tahsis edilecek. Bilindiği gibi bütün yurtta Kur’an kursları kapatılmıştı. Kur’an kurslarının tekrar faaliyete geçmesi halinde burada ders verecek öğretmenler en az imam hatip lisesi mezunu olacak.

ODTÜ ve orta dereceli okul öğrencilerine kalacakları yurtların temin edilmesi öğrenci velileri ve öğrenciler arasında büyük sevince neden oldu. Konuyla ilgili olarak geçen haftalar içinde gazeteniz SABAH devamlı yayın yapmış ve gelişmeleri yakından takip etmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *