ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Orta Doğu Gaziantep kampüsünde yapılan inşaatların bir kısmı maalesef kalitesiz…

Orta Doğu Gaziantep kampüsünde yapılan inşaatların bir kısmı maalesef kalitesiz…
YAYINLAMA: 07 Aralık 2021 / 14.44
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2021 / 14.44
Ne ayıp… Orta Doğu teknik Üniversitesi dekanlığına bağlı bir inşaat işleri müdürlüğü var Gaziantep’te…

Kontrolle ilgili kimseler vazifelerini yapmadıkları için lojmanlarda oturan öğretim üyeleri oldukça sıkıntı çekerler.

Bir yazarımız geçenlerde bu konuyu hafifçe dokundu.

Vay, sen misin buna dokunan?

Sen misin inşaatın kontrol edilmediğini söyleyen? İnşaat şubesinin başında bulunanlar, küplere binmiş, ne kadar tanıdığınız varsa hepsine dert yanmış.

Dün de ODTÜ santralinde çok efendi ve gözleri kör bir santral memuru var. Bu efendi memurun davranışları, telefondaki cevapları ve işine bağlılığı yazar arkadaşımızın dikkatini çekiyor ve randevu alarak onunla bir mülakat yapmak için yanına gidiyor.

Santral, inşaat işleri müdürlüğünün olduğu binada. Yazar arkadaşımızın santrale girdiğini gören inşaat şubesinden bir adam, birkaç dakika sonra hemen santral memurlarını çağırıyor. Hem de santrali tamamen boş bırakmaları pahasına.

Ne söylüyor, ne konuşuyor bilmiyoruz ama, tatsız şeyler söylediği gözleri kör efendi adamın gözlerinden akan yaşlarla anlaşılıyor. Böylece şef dinlen bu kimsenin neler konuştuğunu az çok tahmin etmek mümkün oluyor.

Küçük bir tenkit, vazifeye davet, devlet hizmetlerinde ciddiyet, dikkat ve titizlik istemek bu beyin yanında suç oluyor. Bu şefin vazifesini ne kadar dikkatli ve bağlı olduğu meydanda.

Ciddi, vazifesini hakkıyla yapana hiç kimsenin bir şey söylemeyeceğini bildirsinler. Kendisi gibi vazifesini yapmayan, kalitesiz inşaatlara göz yuman vazifelerinde, her zaman gazetecilerin hedefi olacağını bildirsinler.

Ve azıcık da şöylece kulağına yapışıversinler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *