ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ormanlar çöplük olarak kullanılıyor

Ormanlar çöplük olarak kullanılıyor
YAYINLAMA: 05 Ekim 2022 / 13.58
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2022 / 13.58
Türkiye’nin hemen her yerinde olduğu gibi ilimizde de orman alanlarının amacı dışında kullanıldığı, bazı ilçe belediyelerinin ormanları çöp alanı olarak görülmesinin üzücü olduğu dile getirildi.

Ormanlar amacı dışında hizmet veriyor

Nizip’teki 64 hektarlık alanın 34 tekrarına Nizip belediyesine tesis yapılmak istendiği belirtildi.

Oğuzeli‘ne ve Nurdağı’nda bulunan orman alanlarına da çöp döküldüğü açıklandı. Orman işletme müdürü Ali Hosrafoğlu, Gaziantep’te 351 hektar orman alanı bulunduğunu, ancak bu orman alanının tahsisi konusunda net bir karar bulunmadığını belirtti.

Ormana çöp döküyorlar

Hosrafoğlu, asıl sıkıntılı orman alanları ilçelerde bulunuyor. Nizip’te 64 hektar orman alanı var. Nizip belediyesi bunun 34 hektarına tesis yapmak istiyor. Oğuzeli‘nde 456 hektar orman alanı var. Oğuzeli belediyesi çöp döküm yeri olmadığı için buraya çöp döküyor. Nurdağı’nda da aynı problem var. Nurdağı’nda da 1200 hektarlık ormanlık alan var. Nurdağı Belediyesi buraya çöp döküyor. Ormanlara çöp dökmenin tehlikesini yıllardır anlatıyoruz. Daha önce defalarca uyarılarımız oldu. Ancak çöp döküm alanları olmadığı için burayı kullanmak zorunda olduklarını söylüyorlar” diye konuştu.

Hosrafoğlu, “Biriken çöpler zamanla çok ciddi bir patlama ve yangına neden olabilir. Bu durum hem ormanların hem de ilçe için büyük tehlikeler yaratabilir” derken, askeri artış alanlarında orman alanlarında olmasının tehlikeli olduğuna, bu durumda ciddi bir yangına neden olabileceğine dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *