ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Orman köylülerinden her aileye 30 süt koyunu ve bir inek verildi

Orman köylülerinden her aileye 30 süt koyunu ve bir inek verildi
YAYINLAMA: 24 Haziran 2020 / 21.00
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2020 / 21.00

İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre İslahiye ve Kilis ilçelerindeki orman köylülerine bol süt veren koyunların çoğaltılması için imkânlar tanındı. Bu amaçla 2 milyon 200 bin liralık damızlık süt koyunlarıyla bir miktar bol süt veren damızlık inek getirtilerek orman köylerindeki köylülere dağıtıldı.

Kilis ve İslahiye ilçelerindeki orman köylülerinden her aileye 30 süt koyunu ile bol süt veren bir inek verildi. Köylüler süt koyunlarının ve ineğin çevre şartlarına uyum sağlamasına çalışarak çoğaltacaklar. Böylece ilimizdeki orman köylerinde ormanları tahrip eden keçiler ortadan kalkacak. Bol süt veren koyunların dağıtıldığı köylerde keçiler tamamen kaldırıldı.

Konu üzerine hassasiyetle eğilen Vali Fikret Koçak ilgililere direktifler vererek gerek bol süt veren koyunların, gerekse süt ineklerinin çoğaltılarak ilimizin tüm köylerine dağıtılmasını istedi, iki yıldır uygulamasına devam edilen bol süt veren koyun ve süt ineklerinin çoğaltılarak tüm köylere dağıtılmasını sağlamak amacıyla 1981 yılına yeni bir program uygulamasıyla girilecek. Köylülere koyunlar ve inekler on yıl vadeli, faizsiz kredilerle verildi. Bu suretle köylüler on yıl içinde hem kalkınacaklar, hem de borçlarını sıkıntı çekmeden ödeme fırsatını bulacaklar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *