ANASAYFA arrow right Yaşam

Ordu'da köylülere biber gazı ve gözaltı

Ordu'da köylülere biber gazı ve gözaltı
YAYINLAMA: 27 Ekim 2020 / 20.11
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2020 / 20.11
'Toprağımıza ve doğamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.'

Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Yeşilkent köyünde maden ocağı için yapılacak sondaj çalışmasını engellemek isteyen 2'si kadın 10 köylü gözaltına alındı. Jandarmanın köylülere biber gazı ile müdahale etmesi nedeniyle çok sayıda köylü gazdan etkilendi, bir kadın da baygınlık geçirdi.

Ünye'nin Yeşilkent, Üçpınar ve Çiğdem köylerinde bir şirket, maden ocağı için sondaj çalışması yapmak amacıyla bu sabah saatlerinde jandarma eşliğinde bölgeye geldi. 

Köylüler ise daha önce iki kez engelleyerek gönderdikleri şirket görevlilerine bir kez daha tepki göstermek isteyince jandarma yolu kapattı. Köylülerin, yolun kapatılması nedeniyle fındık bahçelerinden arasından geçerek çalışmaların yapıldığı alana gelmesi üzerine ile jandarma tartışma yaşandı. Kalkanlarla bariyer kuran jandarma, köylülere biber gazı ile müdahale etti.

Gazdan etkilenen bir kadın baygınlık geçirirken bölgeye ambulans sevk edildi. ANKA'nın edindiği bilgilere göre, jandarmanın müdahalesi sonucu 2'si kadın 10 kişi gözaltına alındı. Öte yandan, köylülerin bekleyişi halen sürerken, jandarmanın köyün tüm giriş ve çıkışlarını kapattığı öğrenildi. 

Ne OLMUŞTU? 

Çiğdem, Üçpınar ve Yeşilkent köylerinde daha önce 2 kez jandarma eşliğinde gelen maden ocağı sondajı yapmak isteyen şirket yetkilileri, köylülerin tepkisi sonucu buradan çıkarılmıştı. Köylüler, CİMER'e yaptıkları şikayette ise şirketin 'sondaj çalışmaları' için izni olmadığını belirtmişlerdi. Geçtiğimiz hafta ANKA'ya konuşan köylüler, bölgedeki çalışmaların 'altın madeni' çalışması olduğunu ileri sürmüşlerdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *