ANASAYFA arrow right Ekonomi

Online alışverişlerde sahte ürün satışı yüzde 40 arttı

Online alışverişlerde sahte ürün satışı yüzde 40 arttı
YAYINLAMA: 04 Mart 2021 / 19.37
GÜNCELLEME: 04 Mart 2021 / 19.37
Sahte ve taklit ürün satışı online kanallara yöneldi Sahte ürün satışının yüzde 40 arttığını belirten sektör temsilcileri, "Bakanlık bir an önce önlem almalı" çağrısını yaptı.

Dünya gazetesinden Yener Karadeniz'in haberine göre, sadece markaların değil tüketicinin de aldatıldığına işaret eden perakende sektörü temsilcileri, Ticaret Bakanlığı’nın taklit ve sahte ürün satışlarının önlenmesi için bir an önce harekete geçmesini istiyor. Online pazar yerlerinin daha fazla sorumluluk almasının sorunun çözümüne katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Pandemi öncesi özellikle İstanbul’da Zeytinburnu, Merter, Güngören, Kapalı Çarşı ve Aksaray’ı; Güney’de ise Bodrum’u var olan sahte ve taklit ürün satıcıları, kapanmalar ile birlikte online satış kanallarına yöneldi. Daha önce alıcının da, satıcının da bilerek yaptığı sahte ürün alışverişi, online ticaretin hızla büyümesiyle taktik değiştirdi. Taklitçiler internet ortamında; ihaleyle, artırma usulüyle satış, abonelerine tanıtım, kredi kartı ile tahsilat işlemlerini alenen yaparak ürünleri orijinalmiş gibi göstererek tüketiciyi aldatmaya başladı. İkinci el ürün satan platformların bazıları ise sahte ürün pazarına döndü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *