ANASAYFA arrow right Yaşam

Önlem alma bilgi, kültür ve birikiminden yoksunuz

Önlem alma bilgi, kültür ve birikiminden yoksunuz
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 21.11
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 22.01
TMMOB Gaziantep İKK Eski Sekreteri ve İnşaat Mühendisi Burkay Güçyetmez, Koronavirüs ile mücadelede radikal ve cesur kararların alınması gerektiğini söyledi, “Yönetenler artık tam da buraya bu konuya acilen bakmalı toplum sağlığını her şeyden önde tutmalıdır. Hastanelerin kapasitelerini azaltacak önlemler ve yasaklar acilen getirilmelidir” dedi

Toplum olarak, farklı tehlikelere karşı önlem alma bilgi, kültür ve uygulama alışkanlıklarından ve birikiminden yoksun durumda olduğumuz tespitini yapan Güçyetmez, “Uyarılar yetmedi yetmiyor da. Gerçeklerle yüzleştikçe sorunlara çözüm bulabiliriz. Bu karanlıktan hep birlikte radikal ve cesur kararlarla çıkabiliriz. Kentler İl sağlık kurulu ve TTB öncülüğünde belediyeleri, odaları, siyasi parti yöneticileri, Sivil toplum kuruluşları ile birlikte seferberlik hali ile hareket etmeli, fiziksel mekanlar lojistik malzemeler, ilaç tedarikleri, gıda ihtiyaçları, denetimler, üzerinde çalışmalar yapmalı” ifadelerini kullandı. 

Güçyetmez, “Bu durum uzadıkça her geçen gün esnaf dükkanını açmamaya devam edecek, öğrenciler eğitimden yoksun kalacak, halk her gün artan borçlarla boğuşacak. Şu anda tek gündemin tek sorunun halk sağlığı mücadelesi olması gerekiyor. Virüs zamanla kaybolmuyor bunu gördük, ancak kararlı planlı bir yönetim anlayışı ve bilinçli toplum davranışı ile bitirilebilir. Salgının başında balkonlardan alkışladığımız sağlık çalışanlarına doktorlarımıza daha fazla destek olmalı, özlük haklarını iyileştirecek kararların yanı sıra toplumsal yardımlarla onların bu tarihsel mücadelelerine katkı vermeliyiz” şeklinde açıklamada bulundu. 

Acilen sokağa çıkma yasaklarının başlatılmalı

Siyasi kaygıların bir kenara bırakılıp; acilen sokağa çıkma yasaklarının başlatılması gerektiğinin altını çizen TMMOB Gaziantep Eski İKK Sekreteri ve İnşaat Mühendisi Burkay Güçyetmez, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İl kurulları kapasite değerlendirmeleri yapmalı ek önlemleri acilen düşünmeli ve uygulamalıdır. Her geçen gün katlanarak artan vakalar ve maalesef can kayıpları salgının ilk dalgasından daha vahim bir şekilde ilerliyor. İnsan sağlığının siyasi kaygılardan çok daha önemli olduğunu artık anlamalıyız. Ülke olarak birliktelikle hareket etmek zorundayız. Hangi parti ya da hangi siyasi düşünce olması bu ortamda önemli değil, önemli olan bu zor günlerden birliktelikle ortak akılla çıkmalıyız” diye açıklama yaptı. 

Bu süreçlerden bir an önce kararlılıkla çıkmak zorundayız

“Maske, mesafe, temizlik yetmiyor. Yorulmuş sağlık personelinin özellikle de doktorların çabası ve mücadelesi de yetmiyor” diyen Güçyetmez, “Yönetenler artık tam da buraya bu konuya acilen bakmalı toplum sağlığını her şeyden önde tutmalıdır. Hastanelerin kapasitelerini azaltacak önlemler ve yasaklar acilen getirilmelidir. Lütfen artık kararlı bir tutum sergileyelim. Bu süreçlerden bir an önce kararlılıkla çıkmak zorundayız” açıklamasında bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *