ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Onlar bunu hep yapıyor!

Onlar bunu hep yapıyor!
YAYINLAMA: 07 Eylül 2021 / 14.05
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2021 / 14.05
Çekimleri Gaziantep’te yapılan Zerda dizisinde ortaya çıkan Gaziantep profilinin gerçeği yansıtmadığı, evlilik, kadın sürücü sayısı başta olmak üzere dizide bazı gerçeklerin saptırıldığı vurgulandı.

Dizinin son bölümünde Yavuz Bingöl’ün canlandırdığı Şahin Ağa’nın Ankara’da yaptığı basın toplantısında üç eşli olmasının Gaziantep gibi yörelerde normal olduğunu söylemesini yadırgadıklarını açıklayan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekici, “Türkiye’nin her tarafında görülebilecek münferit bir yanlışın Gaziantep adına konuşarak dillendirilmesini biz kabullenmiyoruz. Gaziantep bugün Türkiye’ye örnek gösterilen, modem bir kenttir” dedi.

Ekici, “Bu tür sosyal çarpıklıktan Gaziantep’in yaşam biçimi olarak lanse edilmesini, önyargılı ve iyi niyetten uzak bir tutum olarak algılıyoruz” dedi. Dizinin son bölümünde Gaziantep ile ilgili yanlış yargıların yer aldığı, bununla da kalınmayarak dizide Gaziantepli milletvekilinin imam nikahlı eşlerinin Ankara’daki binalara ve alışveriş merkezlerine özenerek ‘Gaziantep’te böyle binalar yok’ demesinin de yine yanlış bir benzetme olduğunu ifade eden Ekici, “Bu kadar gayri ciddilik otamaz. Gerçekle tamamen ilgisi olmayan bir benzetme. Gaziantep, modem şehircilik anlayışı ile parmakla gösterilen bir kenttir. Türkiye’de sadece üç ilde faaliyet gösteren Real, Tepe Home gibi alış veriş merkezlerinin yanı sıra Migros, Gima, Yimpaş, Çetinkaya gibi hipermarketler yıllardır Gaziantep’te faaliyet göstermektedir’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *