ANASAYFA arrow right Sağlık

Onkolojik hastalıklarda yaygın görülen en ciddi durum, kemik ağrılarıdır

Onkolojik hastalıklarda yaygın görülen en ciddi durum, kemik ağrılarıdır
YAYINLAMA: 03 Şubat 2022 / 20.14
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2022 / 20.14
Medical Park Gaziantep Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Doç. Dr. Füsun Kökçü Dünya Kanser Günü vesilesi ile bilgilendirmede bulundu.

Doç. Dr. Füsun Kökçü sözlerine şöyle devam etti: ‘’Kanser rahatsızlığı getirdiği sağlık probleminin yanı sıra, ekonomik ve psikolojik yönden uzun süreli mücadele gerektiren bir hastalıktır. Dünyada her yıl kansere bağlı ölümlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu bağlamda, ileri evre Onkolojik hastalıklarda yaygın görülen en ciddi durum olarak karşımıza kemik metastazlarına bağlı kemik ağrıları çıkmaktadır. Metastatik kemik hastalığının %80’i Meme, Prostat ve Akciğer kanserlerinde görülmektedir. Bu hastaların %90’ında ağrılar dayanılmaz boyutlarda olması sebebiyle kişinin yaşam kalitesini etkiler düzeydedir. Omurga, pelvis, kaburgalar, kollar ve bacaklarda en sık metastaz görülen bölgelerdir. Onkolojik hastalıklara bağlı kemik ağrısının tedavisinde dünyada en son geliştirilen teknoloji olan akıllı ağrı kesiciler ile hastanın hem ağrısının kesilmesi hem de hastalıklı bölgenin tedavisi Nükleer Tıp kliniğinde mümkün olabilmektedir.

Hastanemizde Onkolojik hastalara hizmet veren PET /CT ünitemize ek olarak geçtiğimiz günlerde hizmete açılan tedavi odalarımızda akıllı ağrı kesici olarak bilinen LU – 177 EDTMP (Lutesyum ) tedavisi de en konforlu şekilde bölge halkına hizmet vermeye başlamıştır.’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *