ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Önce çekinceler ortadan kaldırılmalı

Önce çekinceler ortadan kaldırılmalı
YAYINLAMA: 29 Aralık 2022 / 11.25
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2022 / 11.25
Serbest bölgeler sektör kurulu ve Gaziantep Serbest Bölge Kurucu ve İşletici Başkanı Mehmet Özmen, çekincelerin ortadan kaldırılması halinde, serbest bölgelerde önemli yatırımlar gerçekleşeceğini söyledi.

Özmen, Gaziantep Sanayi odasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, mevzuata ilişkin çekincelerin, sanayici ve girişimciliği serbest bölgelere yatırım yapmaktan alıkoyduğunu vurguladı.

Serbest bölgelerde yatırıma ilişkin avantajlarla ilgili mevzuat yeniden düzenlenerek kaldırılacak yönünde iddialar bulunduğuna dikkati çeken Özmen, şunları kaydetti: “2 gün sonra yani çarşamba günü yapılacak değerlendirme toplantısının konusu serbest bölgeler olacak. Üst düzey yöneticilerinin yanı sıra beş bakanın katılımı beklenen bu değerlendirme toplantısında, serbest bölgeler mevzuatında bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusunda kesinlik kazanacak. Hükümet üyelerinin serbest bölgelerde faaliyeti cazip hale getiren hükümlerin uygulanmasına aynen devam edileceğine ilişkin güvence vermeleri halinde, serbest bölgelerde yatırım patlaması olacağına inanıyorum.”

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *