ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Onat Kutlar Sahnesi’nde üç oyun sahnelenecek

Onat Kutlar Sahnesi’nde üç oyun sahnelenecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Gaziantep Devlet Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi Ocak ayında 3 oyun sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosundan “Gulyabani”,
Gaziantep Devlet Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi Ocak ayında 3 oyun sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosundan “Gulyabani”, Bursa Devlet Tiyatrosundan “Barbara’nın Doğumu” ve Van Devlet Tiyatrosundan da “Kahvede Şenlik Var” adlı oyunlar Ocak ayında tiyatro izleyicisiyle buluşacak.
“Barbara’nın Doğumu” oyunun yazarı Duygu Ergun’un“Unutmak için hatırlamalıyız” sözleriyle anlattığı oyun 2 perde bir saat 30 dakika sürüyor. Bursa Devlet Tiyatro oyuncularının oynadığı “Barbara’nın Doğumu” adlı oyun, bir Alman askeriyle bir Polonyalı kadının aşkından doğan Barbara’nın, işgal ve savaş sonrası yalnızlık, yoksulluk ve umutsuzlukla çevrelenmiş dünyasında bir yaşam kurma mücadelesini anlatıyor.
Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yazdığı Lale Oraloğlu’nun uyarladığı ve Volkan Özgömeç’in yönettiği “Gulyabani” oyunu 17ve 18 Ocak tarihlerinde izleyicisiyle buluşacak. Ankara Devlet Tiyatro oyuncularının oynadığı Gulyabani oyunun konusu ise şu şekilde: “Muhsine bir konağa hizmetli olarak gider. Konakta garip olaylar olmaktadır ve bu olayların arkasında başka amaçları olan kurnazlar vardır. Cin-peri kılığına girerek konaktakilere istediklerini yaptıran bu kurnazların esrarı ise ev halkı kadar saf olmayan rençper Hasan ile çözülecektir.”
Sabahattin Kudret Aksal’ın yazdığı, Murat Çidamlı’nın yönettiği ve Van Devlet Tiyatro oyuncularının oynadığı “Kahvede Şenlik Var” adlı oyunun konusu şu şekilde: “Hayat denilen dik yokuş insanı bilinmeze götürür. Bu dik yokuş iyi veya kötü sürprizlere gebedir. Bu sürprizlerin en büyüğü olan evlilik, iki insanın hayatı paylaşması, sorunlarla olduğu kadar içerdiği güzellikler ve umut dolu doğasıyla da hala çağımız insanı için en büyük dönüm noktalarından biridir. Kadın ve erkek cinsleri arasında geçen bu çekişmeli macera; komik ve eğlenceli yönleriyle, müzikal ve hareketli yapısıyla sizlere ve sizlerin dünyasına ayna tutmaktadır. Bin yıllardır kadın ve erkek arasında süregiden ezeli çatışma, bugün farklı boyutlara evrilmiştir.
Günümüzde birey, maddi çıkar ilişkilerinin esiri olmuş, duygudan ve gerçek aşktan uzaklaşmış, en değer verdiği kurum olan “aile” bile bir şirket halini almıştır. Ancak bir de bu ikili ilişkinin değişmezleri vardır. Adem ve Havva’dan beri değişmeyen. Çelişkili doğası gereği hala çekici ve belki de zamansız ve mekânız. Bu yüzden de hep yeni ve bilinmez. Sabahattin Kudret Aksal’ın usta kaleminden çıkan, modern Türk tiyatrosunun köşe taşlarından sayılan, uyumsuz-öncü tiyatronun ülkemiz ve dünya edebiyatı açısından klasikleşmiş örneklerinden “Kahvede Şenlik Var” adlı oyunumuzda, siz değerli seyircilerimizi bu eğlenceli ve meraklı yolculukta, bizlerle birlikte soluksuz bir maceraya davet ediyoruz.” Esra Aydın
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *