ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Onat Kutlar Sahnesi, ‘Kozalar’ ve ‘Kayıp El ‘oyunlarıyla sezona devam edecek

Onat Kutlar Sahnesi, ‘Kozalar’ ve ‘Kayıp El ‘oyunlarıyla sezona devam edecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Gaziantep Devlet Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi, Kasım ayında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Kozalar’
Gaziantep Devlet Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi, Kasım ayında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Kozalar’ ve Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Kayıp El’ adlı oyunlarıyla sezona devam edecek.
Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Kayıp El’ 29 Kasım’da tiyatro sevenleri bekliyor. Martin McDONAGH’ın yazdığı, Ekin Tunçay Turan’ın çevirdiği, Devlet Tiyatroları İstanbul Sanatçısı Kuvvet Yurdakul'un yönettiği, Emrah Keskin ve Abdullah Arif Atalay, Oğuzhan Vartolioğlu, Özlem Sak’ın oynadığı "Kayıp El" adlı oyun kısaca şunu anlatmak istiyor:
Çocukken serseriler tarafından eli kesilen Carmichael hayatını kayıp elini bulmaya adamıştır. Bu arayış onu Ohio’da bir otel odasına getirir. Ve oyun birbirinden farklı hayatlara sahip dört kişinin bir otel odasında kesişmesini anlatır.
Kozalar oyunu 17 Kasım’da
sahnelenecek
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Kozalar’ adlı oyun ise, 17 Kasım tarihinde tiyatro sevenleriyle buluşacak. Adalet Ağaoğlu’nun 1971 yılında yazdığı, İpek Atagün Gezer’in yönettiği ‘Kozalar’ oyunu, kendi dünyalarının dışında ne olup bittiğini umursamayan üç kadının, kapının çalınmasıyla yaşadıkları dönüşümü anlatıyor. Sıcak yuvalarında huzur içinde otururlarken, bir gün onların da kapıları çalınıyor. Neler olduğuna anlam veremeyen karakterler, güvende oldukları yeri dışarının kötülüğünden arındırmaya ve kendilerine ait olanı korumaya çalışan üç kadının hikayesini anlatıyor. Esra Aydın
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *