ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ön seçim değil, tercih sistemini benimsiyoruz”

“Ön seçim değil, tercih sistemini benimsiyoruz”
YAYINLAMA: 28 Haziran 2020 / 17.55
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2020 / 17.55

Cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş bir basiretsizlik ve beceriksizlik içerisinde millete krizleri, sefaleti ve yoksulluğu reva gören hükümete artık halkın tahammülünün -kalmadığını söyleyen DYP Milletvekili İbrahim Konukoğlu, ülke ekonomisinin tamamen durma noktasına geldiğini açıkladı.

DYP İl Başkanı Sermet Atay da, yaşlıların artık kenara çekilerek gençlere yol vermesi gerektiğini belirterek, partiyi güçlendirmek için tüm teşkilatlar elbirliği içerisinde yoğun çalışma temposu başlatacaklarını açıkladı.

DYP’li Konukoğu, dün il başkanı Atay ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği ortak toplantıda önce ülke sorunlarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Gaziantep’teki gelişmelere kısaca değindi. Plansız, programsız ve yüksek faizle borçlanma neticesinde vergi gelirlerinin tamamının borçların faizini bile karşılayamaz duruma geldiğine dikkat çeken Konukoğlu, “Bankaların yeminli murakıp raporlarını zamanında işleme koymayıp, bankaların soyulmasına seyirci kalmalarının neticesinde fona devredilen 14 banka için 14 katrilyon lirayı milletin cebinden ödeyebilen 57. hükümet. küçük esnaf ve çiftçinin borçları söz konusu olduğunda haciz yoluna giderek IMF'den takdir toplamayı ummaktadır. Hükümetin kurulduğu günden bugüne kadar pek çok bakanı, ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk olayları neticesinde koltuklarını bırakmak zorunda kalmış, çok sayıda üst düzey bürokrat tutuklanmış ve halen yargılanıyor.

Yolsuzluğun boyutu bütün uzantılarıyla henüz açığa çıkmamıştır. Başbakan yolsuzlukların üzerine gitme iradesinden yoksundur. Bu hükümet görevde kaldığı süre içerisinde görülmüştür ki ülke insanı kendisine içirilen acı reçete ile yoksullaştırırken, ülkenin borçları katlanarak artmıştır" dedi. Konukoğlu, önseçim konusunu bugüne kadar parti içerisinde tartışmadıklarını ancak buna karşı olmadıklarını da belirterek, önseçimden daha çok tercih sistemini benimsediklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *