ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ön seçim bekleyenler hayal kırıklığı yaşayacak 

Ön seçim bekleyenler hayal kırıklığı yaşayacak 
YAYINLAMA: 11 Nisan 2021 / 17.10
GÜNCELLEME: 11 Nisan 2021 / 17.10
CHP’de ön seçim beklentisi içinde olanların MYK’nın bugün alacağı karar ile hayal kırıklığına uğrayacağı ifade edildi. Partili kaynaklardan edilen bilgiye göre, MYK’nın bugünkü toplantısından Gaziantep için merkez ataması kararı çıkacak.

Ön seçim olması halinde parti içindeki gücüne inananlar, merkez atamasının parti tabanında büyük tepki alacağını söylese de üst düzey bir yetkili Sabah’a yaptığı açıklamada, “Ön seçim yapılması ihtimali yüzde 5” diye konuştu.

Merkez atamasına şiddetle karşı çıkanlardan İl Disiplin Kurulu Üyesi Yaşar Aydemir, “Adaylar ön seçimle belirlenmeli. Bunun dışındaki bir yöntemi hoş karşılamayız. Eğer aday tespiti atamayla yapılırsa partinin oyuna en az yüzde 20 zarar verir. Parti içerisinde yıllardır mücadele eden kişiler elbette büyük kentlerde kontenjandan aday gösterilmeli, ama partiyi tanımayan, emeği olmayan insanların getirilip kontenjandan gösterilmesi yanlış olur. Mustafa Yılmaz ön seçimden-geçmez. Ama partiye gelmesinde fayda var. Celal Doğan partiden ayrılmasıyla bitti. Tekrar gelse bile Mustafa Yılmaz kadar prim yapmaz. Zaten hiçbir zaman partiye sahip çıkmadı. CHP’lilere hep partiniz diye hitap etti.”

YMMO Başkanı Haşan Aktaş CHP’den milletvekili adayı olmayı düşündüğünü belirterek, “Ön seçim olmalı. CHP’ye atama yakışmaz. Zaten DSP’den istifa edip CHP’ye katılmamızın nedeni, daha demokratik ve ön seçime önem veren bir parti olduğu içindir. Halka burada faydalı olabileceğimizi gördüğümüz için geldik. Genel merkez umarız bu konuda partilileri küstürmez, çünkü herkes ön seçim istiyor. Milletvekilliğine aday olmayı düşünüyorum. Ancak ön seçim olmasını istiyoruz. Aday olanlar ön seçimden geçsin” dedi.

CHP’Ii muhtar Vakkas Maytap, aday tespitinin ön seçimle yapılması gerektiğini söyleyerek, “Partimize yeni katılan Mustafa Yılmaz dürüst, şaibesiz bir politikacı. Böyle kişilerin gelmesinde bir sakınca yok. Bu sefer ön seçim olursa sıralamalarda çok değişiklik olacak. Daha önceki ön seçimde ilk sırayı atan Ahmet Yılmazkaya ile Lütfü Demir bu kez aynı sırayı atamaz. Bunlar elbette partiye hizmet eden insanlar, fakat yapılacak ön seçimde ilk sırada çok zorlanacaklar. Zaten eski heyecanları da kalmadı” diye konuştu.

Belediye meclis üyeleri de adayların ön seçimle belirlenmesinden başka yönteme başvurulmaması gerektiğini vurgularken, Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Atar, partinin bu seçimde oy patlaması yapacağını ileri sürerken, aday tespitinin ön seçimle yapılmasının partiye oy kazandıracağını kaydetti. Şehitkamil Belediyesi eski Meclis Üyesi Sait Çelik ise, ön seçimden yana olduklarını belirterek, ilk sırada partiyi sürükleyecek güçlü bir aday olması gerektiğini vurguladı. Çelik, yeni isimlere yer açılması gerektiğini belirterek, Mustafa Yılmaz’ın ön seçimde zorlanacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *