ANASAYFA arrow right Güncel

Olumsuz kararlardan geri adım atılmasını bekliyoruz

Olumsuz kararlardan geri adım atılmasını bekliyoruz
YAYINLAMA: 05 Temmuz 2020 / 20.56
GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2020 / 21.36

Pandemi ve yasaklı günler sebebiyle iş hacmi olağanüstü daralan sigortacılık sektöründe 9 Mayıs 2020 tarihli kararnamede öne çıkan başlıkların moralleri bozduğunu dile getiren Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Sözmen, “Pandemi süresince acentelerin işini kolaylaştıran ve evden çalışılmasına imkan sağlayan “Statik ip” uygulamasının kaldırılmasının kayıt dışı çalışanların işine yaradığının altını çizerken, “Teftişlerin başlamasına izin çıktığı anda kayıt dışı çalışan; asıl işi olmamasına rağmen sigorta satışına aracılık edenleri kontrol ve tespit ederek gerekli uyarıları yapacağız” şeklinde konuşma yaptı.

Sözmen, “Bu genelgede “Asıl işi sigortacılık olmayan kişi ve kurumların poliçe satışına aracılık edebilecekleri, kiosklar üzerinden poliçe satışının genele yayılması, mesafeli satış yöntemi ile asıl işi sigortacılık olmayanlara primden bağımsız şekilde hizmet bedeli ödenmesi gibi 5684 sayılı sigortacılık kanununa aykırı kararlar bulunmaktaydı. Bu kararlara başta çatı kuruluşumuz SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) ve TÜSAF (Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu) olmak üzere itiraz davaları açıldı, heyecanla olumlu gelişmeleri duymayı bekliyoruz. Bu olumsuz karardan geri adım atılması ve sigortacılık hizmetinin sadece yetkili acentelerden temin edilmesi öncelikli talebimiz” diye açıklama yaptı.

Kontrol ve tespit ederek gerekli uyarıları yapacağız

Bu süreçte sigorta şirketleri farklı poliçeler çıkardı
“Bu süreçte sigorta şirketleri farklı poliçeler çıkardı. Covid 19 ile ilgili veya mevcut poliçelere yeni teminatlar eklediler” diyen Gaziantep Ticaret Odasını Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Sözmen, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Sağlık ve tamamlayıcı sağlık poliçelerinden sonra seyahat sağlık poliçeleri de Covid 19 teminatını karşılamaya başladı. Ödeme gücü zayıflayan ama aracını da teminatsız bırakmamak isteyenler için aylık kasko çıkarıldı ve bu sayede sigortalılara yıllık primi daha düşük rakamlarla ödeme şansı getirildi. Normalleşme sürecinin başlaması ile araç piyasasında az da olsa bir hareketlenme olması sigorta sektörüne bir hareketlilik getirdi; ilerleyen günlerin de bu şekilde geçeceğini ve eksilen üretimlerin bu sayede yerine getirilebileceğini ümit ediyorum.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *