ANASAYFA arrow right Yaşam

Ölenlerimize veda bile edemeden toprağa veriyoruz

Ölenlerimize veda bile edemeden toprağa veriyoruz
YAYINLAMA: 29 Kasım 2020 / 19.59
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2020 / 19.59
Gaziantep’e 3 veya 4 Sahra Hastanesi kurulması gerektiğini belirten CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Gaziantep’te en az bir hafta uygulamalı 14 gün karantina şart” dedi ve ekledi: “Kentimize özel önlemler alınmalı, Antep halkı ağır durumda olduğunu bilmeli, kendi önlemini kendisi almalı”

İşin içinden çıkılmaz hale gelindiğini kaydeden Yılmazkaya, “Şu anda Gaziantep’teki tüm hastaneler ve servisler dolu, yoğum bakımda hastalara yer bulamıyoruz. Ölenlerimize veda bile edemiyoruz, annelerimize ve babalarımıza sarılıp öpemeden toprağa veriyoruz, kısacası duygusal anlamda çok kötü bir durumdayız. İnsanlar feryat figan içerisinde. Ağustos ayında bir pandemi toplantısında bunları öngörerek gerekli uyarılar yapılmasına rağmen hem Gaziantep hem de Türkiye’de gerekli önlemler alınmadı” ifadesini kullandı.

Böyle giderse Gaziantep’te durum daha da kötüleşecek

Yılmazkaya, “Birinci dalga halen bitmedi. Çünkü birinci dalganın bitmesi için vakaların sıfırlanması gerekiyor. Ama kentimiz dalga içerisinde 3’üncü pikini yaşıyor. Koronavirüs ile mücadelede Valimiz ve Belediye Başkanlarımız ellerinden geleni yapıyorlar, fakat daha ciddi, daha radikal kararlar, önlemler alınmalı, yoksa insanlarımız ölüyor. Böyle giderse Gaziantep’te durum daha da kötüleşecek. Virüs ile savaşın askerleri sağlık çalışanlarıdır ve tükenmişlik sendromu yaşıyorlar. CHP olarak, COVİD-19’un meslek hastalığı olması için kanun teklifi vermemize rağmen iktidardan ses çıkmadı” diye konuştu. 

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi kaçınılmaz

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Yılmazkaya, “Bunu yaparken, insanların yaşam şartlarını, maddi giderlerini karşılamamız lazım. ‘Hadi eve gidin kapanın’ demekle olmaz. İnsanlar evine nasıl ekmek götürecek, ceplerinde para var mı sormak gerekiyor. Dolayısıyla bunun alt yapısı oluşturulmalı. Yani önlemleri alırken, ortaya çıkacak zararı da devlet karşılamalı” ifadelerini kullandı. 

Büyük bir gol yedik

Grip ile birlikte salgının Ekim ve Kasım ayılarında artacağı uyarısında bulunduklarını belirten Yılmazkaya, “Gripte hapşırma ve öksürme daha fazla olduğundan virüsün yayılma hızı artmış olur. Ortamda müsait olduğundan çok çabuk bulaşıyor. Kentte ki sanayi bölgesinde çalışanlara veya insanlarla çok fazla temas kuran meslek gruplarına grip aşısının yapılması gerekiyor, ama ülkemiz grip aşısında başarısız oldu. Grip aşısı olması gereken insanlara dahi yapılmıyor. Dolayısıyla büyük bir gol yedik. Özel hastanelerde dahil olmak üzere kapalı ortamlarda yatak ve yoğun bakım sayısının artması için kanuni düzenlemeleri yapmamız lazım. Her zaman Sahra Hastanesi’nin kurulması gerektiğini söyledik. Çünkü Filyasyon ekibi testi pozitif çıkanları eve gönderiyor. Lakin ev yapısı müsait olmayan binlerce vatandaşımız bulunuyor. O yüzden evde izolasyon yapısı olmayanları eve göndermeden izole etmemiz gerekiyor. Bunu yapmazsak virüsün daha hızlı yayılmasına neden olacak” şeklinde konuşma yaptı.

Lafa gelince Avrupa, uygulamaya gelince Ortadoğu ülkesiyiz

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, bir hafta ya da 14 gün kapanma yapılmasını gerektiğini vurgularken, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Bu kapanmayı yaparken, iktidar vatandaşını ve esnafını düşünmek zorunda. Son kapanmalarla birlikte 2 milyon insan işsiz kaldı. Bu insanlara aylık maddi destek verilmelidir. Kapanan esnafların ise kiraları, SGK ve diğer ödemeleri ötelenmelidir. Lafa gelince Avrupa uygulamaya gelince Ortadoğu ülkesiyiz, böyle olmaz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *