ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öldüren muayenehaneye 5 gün kapatma cezası

Öldüren muayenehaneye 5 gün kapatma cezası
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2020 / 15.30
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2020 / 15.30

Trafik kazasında ayağı kırılan bir hastayı ameliyat etmek isterken ölümüne yol açan doktorun muayenehanesi 5 gün süreyle kapatıldı. Olaya adı karışan üç doktor daha önce açığa alınmıştı.

İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Yener, konuyla ilgili açıklamasında, bir süre önce trafik kazasında ayağı kırılan Bilal Bakır (43) isimli hastayı hastane yerine muayenehanede ameliyat etmek için anlaşan doktorlardan Cemil Ertürk’ün muayenehanesine Sağlık Bakanlığı tarafından 5 gün kapatma cezası verildiğini açıkladı. Olaya adı karışan Dr. Faruk Müftüoğlu ve Dr. Halil Özsoy’un da soruşturma kapsamında olduğunu söyleyen Yener, konuyla ilgili Bakanlıktan müfettiş istediklerini sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulansların her birinin maliyetinin 45 milyar olduğunu ifade eden Yener. ambulansların tam donanımlı olması için Özel İdare'den de yardım aldıklarını açıkladı. Mevcut ambulans sayısının 33 olduğunu ve hala nüfus oranına göre 23 ambulansa daha ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Yener, “Şu an 6 ambulansın daha donanımlı hale getirilmesi için çalışılıyor. Ambulanslar için 53 milyar lira harcandı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *