ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Olaylarda 2 polis ile 10 öğrenci yaralandı

Olaylarda 2 polis ile 10 öğrenci yaralandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Gaziantep Lisesinde bir öğrencinin idare binasına giderken dövülmesi ile başlayan ve gittikçe büyüyen olayları
Gaziantep Lisesinde bir öğrencinin idare binasına giderken dövülmesi ile başlayan ve gittikçe büyüyen olayları, güvenlik kuvvetleri güçlükle bastırdı
Gaziantep Lisesinde karşıt görüşlü öğrenci ve öğretmenler arasında çıkan olaylar, güvenlik kuvvetlerini tarafından güçlükle bastırıldı.

Olaylarda, 2 polis memuru ile 10 kadar öğrenci yaralandı
Emniyet Müdürlüğü Siyasi Kısım Amirliğinden verilen bilgiye göre sabah saat 0830 sıralarında idare binasına gitmekte olan bir öğrencinin karşıt görüşlü öğrenciler tarafından dövülmesiyle başlayan olaylar, daha sonra öğretmenler arasına sıçradı. Müdür Muavini Hüseyin Polat, devrimci öğrencilere sahip çıktıkları gerekçesiyle öğretmen Muharrem Sökücü ve Birsen Göğüş’le kavgaya tutuştu.

Bu sırada gruplaşan öğrenciler de, birbirlerine karşı taş ve sopalı saldırılar düzenlemeye başladılar.
Öğrenciler arasındaki olayların büyümesi üzerine, güvenlik kuvvetleri okula girerek çatışmayı bastırmak istedi. Öğrenciler bunun üzerine, güvenlik kuvvetleri okula girerek çatışmayı bastırmak istedi. Öğrenciler bunun üzerine birbirleriyle çatışmayı bırakarak, güvenlik kuvvetlerini taşa tuttular. Polisin bu sırada havaya ateş açtığı görüldü. Polisin havaya ateş açması üzerine, öğrencilerden bazıları çatışmayı bırakırken, bazıları da binanın birinci kat pencerelerinden aşağıya atlayarak kaçtılar.

Güvenlik Kuvvetlerince güçlükle bastırılan olaylarda Hasan Çelebi ve Osman Er isimli iki polis memuru ile 10 kadar öğrenci atılan taşlarla yaralandı.
Emniyet Müdürlüğü Siyasi Kısım Amiri Ünsal Kekevi, olaylarla ilgili olarak 13’ü öğrenci olmak üzere 15 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını söyledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *