ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Olağanüstü kongreye gerek yok

Olağanüstü kongreye gerek yok
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2021 / 13.14
3 Kasım seçimlerinde beklediği sonucu bulamayan CHP’de, İl Başkanı Duran Ergetir olağanüstü kurultaya ihtiyaç olmadığını söylerken, seçimde beklenen sonucu elde edemediklerini ancak gelinen noktayı da görmezden gelemeyeceklerini vurguladı.

CHP’nin seçimde oylarını yüzde 8’den yüzde 19’lara kadar çıkardığını, ancak bunu bir başarı olarak görmedikleri gibi, farkı göz ardı edemeyeceklerini söyleyen Ergetir, ‘‘Parti olarak elbette beklediğimiz bir sonuç değil. Mevcut sonucun 4-5 puan daha üzerinde bir rakam bekliyorduk, ama olmadı. Halk böyle takdir etti. Aslında CHP bu seçimden başarısız çıkmamıştır. Fakat beklediğimiz oranda oy alamadık” dedi.

Yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep il ve ilçelerinde de örgüt bazında oy oranındaki yetersizliğin nedenini araştırdıklarını ifade eden Ergetir şöyle konuştu: “Oyların az çıkmasının nedenlerini herkes kendi örgütü bazında araştırıyor. Çıkan sonuçlar genel merkeze iletilecek. Ondan sonra belirlenen stratejide sorunların çözümüne gidilecek. Seçim bitti kenara çekilip oturmuyoruz. Eksiklerimizi tespite çalışıyoruz.”

AKP iktidarının bol vaatte bulunan ve ayağı yere basmayan politikalarla ülkeyi idare etmek istediğini, ancak en kısa zamanda foyalarının ortaya çıkacağını açıkladı. Ergetir, hükümetin şu an için havanda su dövmekten başka bir iş yapmadığını, bekleyip görmek gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *