ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okuyucu sayısı 120 bin oldu

Okuyucu sayısı 120 bin oldu
YAYINLAMA: 17 Ağustos 2021 / 18.46
GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2021 / 18.46
Kitap okuyan kişilerin, anlama yeteneği gelişmiş, çevresine karşı saygılı ve insanlara sevgiyle yaklaşan kişiler olduğunu ifade eden Şahinbey Halk Kütüphanesi Müdürü Yüksel Polat, önceki yıllara oranla kütüphanede kitap okuma oranının arttığını açıkladı.

İlköğretim çağındaki çocuklan, öğretmenlerin kütüphaneye yönlendirmesi sonucu okuma oranında artış olduğunu açıklayan Polat, “Okuma oranında azalma yok. Gün geçtikçe yoğunluğumuz artıyor” dedi. Polat, “Geçen yıl 140 bin olan okuyucu sayımız ilk 9 ayda 120 bini buldu. Diğer yıla oranla yüzde 70-80 artış oldu. Her kesimden okuyucumuz var. Örneğin çalışanlar, işçi, memur, ev hanımı, öğrenciler” dedi.

Kütüphanede toplam 15 bin 593 kitap bulunduğunu açıklayan Polat sözlerini şöyle sürdürdü: “Roman ve hikaye türü kitaplar, araştırmayı gerektiren sosyal içerikli kitaplar, bir mesleğe yönelik mesleki kitaplarla ders kitaplan okuyucular tarafından öncelikli olarak tercih ediliyor. Kütüphanemizde faydalanan okuyucu sayısı çok yüksek. Bu arada kitaplarımızın güncelliği, okuma oranının artışına büyük etken.” Herkesi kitap okumaya davet ettiklerini belirten Polat, aileleri ve öğretmenleri çocuklarına örnek olarak kitap okumaya yönlendirmelerini istediklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *