ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘’Okumak su ve hava kadar gerekli’’

‘’Okumak su ve hava kadar gerekli’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi Müdüresi Yüksek Polat, kütüphanede 12 bin 980 adet kitap olduğunu belirterek, bu sayının her yıl arttığını söyledi. Polat, günde 150 okuyucunun kütüphaneden faydalandığını kaydetti. Geçen yıl kütüphaneden 120
Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi Müdüresi Yüksek Polat, kütüphanede 12 bin 980 adet kitap olduğunu belirterek, bu sayının her yıl arttığını söyledi. Polat, günde 150 okuyucunun kütüphaneden faydalandığını kaydetti.
Geçen yıl kütüphaneden 120 bin kişinin faydalandığına ve bunların yüzde 80’inin öğrenci olduğuna dikkat çeken Polat, ‘’ Kütüphanemizde yer ve kitap sorunu yok. Bu konuda çok rahatız. Fakat personelimiz yeterli değil, buna rağmen mevcut personelle bu görevi özverili bir şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz. Kütüphanemizde çocuklar ve yetişkinler olmak üzere iki ayrı bölüm bulunuyor, böylece onların daha rahat bir şekilde çalışması için gerekli ortamı sağlamış oluyoruz’’ dedi.
‘’ Çocuklarınıza kitap okuma ve kütüphane alışkanlığı kazandırın’’
Polat, çocuklarda okuma alışkanlığının geliştirilmesi için anne ve babalar ile öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
‘’0-6 yaş grubundaki çocuklara masal ve hikaye kitapları okunarak onları okumaya teşvik etmeliler ilkokul öğretmenleri çocukları okumaya yönelik ders saatleri içinde masal ve hikaye okumasının faydalarını öğretmeli. Ayrıca anne ve babalar çocukları en yakın kütüphanelere götürüp hem kütüphane alışkanlıkları kazandırmalı hem de okumaya özendirmeliler. Okumak zekayı geliştirir kavrama yeteneğini artırır, okuduğunu anlama ve anlatma alışkanlığı kazandırır. Aynı zamanda diğer insanlarda daha bilgili ve kültürlü yapar. Nasıl vücudumuzun su ve havaya ihtiyacı varsa beynimizinde gelişmesi için okumaya ihtiyacı var.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *