ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Okuma yazma kursları 15 Ekim’de başlıyor

Okuma yazma kursları 15 Ekim’de başlıyor
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 13.18
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 13.18

Halk Eğitimi Planlama Kurulu Vali Fikret Koçak'ın başkanlığında II Halk Kütüphanesinde toplandı. Toplantıya ilçe kaymakamları, Milli Eğitim Müdürü, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Halk eğitim başkanı, üniversite ve yüksekokul temsilcileri katıldı.

Toplantıda geçen yıl ilimizde yapılan okuma - yazma öğretimi çalışmaları değerlendirilerek bu yıl ilimizde kaç kişinin okur - yazar hale getirileceği üzerinde duruldu. Bu yıl ilimizde 30 bin kişinin okur - yazar olabilmesi için çaba harcanacak.

Okuma - yazma kurslarının geçen yıl başlayan birinci devresini takip eden ikinci devresi 15 ekimde başlayacak. Okuma - yazma kurslarında görev alacak olan öğretmenlerle, nerelerde kursların açılacağı bir programa bağlandı.

Bu yıl vatandaşların okuma - yazma seferberliğinden yararlanmasını sağlamak amacıyla yerleşim yerlerinde, mezralarında da  okuma- yazma kursları açılarak sıkı bir denetime tabi tutulacak. Okuma - yazma öğretimi çalışmalarının daha hızlı bir şekilde devam etmesi için gerekli tüm önlemler şimdiden alındı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *