ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Okuma-Yazma konusundaki örnek ve güzel davranışlar yaygınlaşıyor

Okuma-Yazma konusundaki örnek ve güzel davranışlar yaygınlaşıyor
YAYINLAMA: 21 Aralık 2020 / 14.04
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2020 / 14.04

Bir süre önce verdiğimiz haberde Velic fabrikasında okuma yazma bilmeyen işçiler için özel bir dershane hazırlandığını, burada işçilere okuma - yazma öğretildiğini, okuma - yazma öğrenmenin teşviki için Mehmet Özüzümcü tarafından teşvik primleri verildiğini, okuma - yazma öğrenen işçilerin ödüllendirileceğini bildirmiştik. Yayınımızda bu güzel ve örnek davranışın diğer toplu işçi çalışan kurumlara örnek olmasını ve aynı şekilde çalışılması dileğinde bulunmuştuk.

Örnek ve güzel çalışmaların Zeki Mensucatta da yapıldığını duyarak sevindik. Fabrika sahibi Mehmet Zeki Zorkirişçi fabrikasında çalışan ve okuma yazma bilmeyen işçileri için ücretini kendisi ödediği bir öğretmen tuttu. Fabrikanın bir bölümünü dershane olarak ayırdı. Okuma - yazma bilmeyen 60 işçisini iki guruba ayırarak okuma - yazma öğrettirmeye başladı. Okuma - yazma kurslarına katılan işçilerin ücreti kesinlikle kesilmiyor. Teşvik için dereceye girenlere ödüller de verilecek.

Ulu Önder Atatürk'ün doğumunun 100. yıldönümü dolayısıyla başlatılan okuma - yazma seferberliğine toplu işçi çalıştıran fabrikaların katılarak güzel örnekler vermesi çevrede takdirle karşılandı.

Fabrikada açılan okuma-yazma kurslarında aynı zamanda Atatürk ilkeleri ve devrimleri de öğretilerek işçilerin Atatürkçülüğü öğrenmesi sağlanarak kültürleri artırılıyor.

İlimizde toplu işçi çalıştıran diğer işyerlerinde yapılacak olan okuma-yazma kursları çalışmalarını da duyurmaya çalışacağız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *