ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okuma alışkanlığımız artıyor

Okuma alışkanlığımız artıyor
YAYINLAMA: 28 Eylül 2022 / 15.43
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2022 / 15.43
Şahinbey ilçe kütüphane müdürü Yüksel Polat, geçen yıl aynı döneme göre kütüphaneye gelen kişi sayısında %65-70 oranında artış kaydedildiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Ocak-temmuz ayları arasında 95-100.000 kişi kütüphaneden faydalanırken, aynı dönemde bu sayının 170.000’de olayına ulaştığını kaydeden Polat, “Toplumda giderek okuma alışkanlığı artıyor. Kütüphanemizden faydalanıp eğitimci olan kardeşlerimizin öğrencileri de bugün kütüphanemizi kullanıyor. Okuma ve kütüphane alışkanlığını daha da yaygınlaşması için yazı içerisinde önemli haftaları okuyucularımıza birlikte kutluyoruz. Bu tür aktiviteler kütüphane ortamında diyalogları genişlemesini ve kültür alışverişinin yayılmasına etken oluyor. Kütüphanemizden alınan ödünç kitap sayısında da artış olması bizleri daha da sevindiriyor” diye konuştu.

Okumayı seven herkesi kütüphaneye beklediklerini söyleyen Polat, “Kütüphanemiz tüm halkımıza açıktır. İkametgah ilmuhaberi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile üye olan arkadaşlarımız istedikleri kitabı ödünç alarak tekrar getirebilir” diyerek, okumanın yaşının olmadığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *