ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Okullardaki su savurganlığına son verilmezse suları kesilecek

Okullardaki su savurganlığına son verilmezse suları kesilecek
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2020 / 19.33
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2020 / 19.33
Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre son iki ay içinde beş milyon, 600 bin ton su kullanıldı. İlgililer bu kadar süre içinde bu kadar suyun hiçbir ileri ülkede kullanılmadığını, bunun açıkça su savurganlığı olduğunu ifade ettiler.

Özellikle resmi daire ve okullarda su tasarrufuna hiç riayet edilmediği belirtilerek yapılan kontrollerde bütün okulların su musluklarının bozuk ve kırık olduğunun tespit edildiği, bu yüzden de yüzbinlerce lira harcanarak şehre getirilen suların boşa aktığı vurgulandı. Okullarda sular boşa akarken şehrin birçok kesimi de su yetmezliğinden su sıkıntısı çekiyor. Bu nedenle musluklarını tamir ettirerek suyun boşa akmasını önlemeyen okulların suları derhal kesilecek.

Daha sonra evlerdeki bozuk musluklara değinen ilgililer: “Sevgili vatandaşlarımız evlerindeki musluklardan bozuk olanları mutlaka tamir ettirmelidirler. Kontrollerimiz esnasında evinde bozuk musluk bulunan ve boşa su akıtanların suları derhal kesilecektir. Aksi taktirde suyun tonunu 40 liraya çıkarmak zorunda kalacağız. O zaman da vatandaşlarımız pahalı suyu damla damla kullanmak zorunda kalırlar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *