ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okullarda zorunlu bağış alınmayacak

Okullarda zorunlu bağış alınmayacak
YAYINLAMA: 22 Nisan 2021 / 16.33
GÜNCELLEME: 22 Nisan 2021 / 16.33
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Özmermer, Bakanlığın kesin talimatı nedeniyle kayıt sırasında bağış adı altında zorla para alınmayacağını açıkladı. Kayıt sırasında bağış yapma gibi bir mecburiyetin bulunmadığını ifade eden Özmermer, Bakanlığın açıklamasına uymayan idareciler hakkında yasal işlem yapacaklarını bildirdi.

Bu yıl kayıt ve nakil işlemlerinin ve takibinin ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine devredildiğini söyleyen Özmermer, bu konudaki başvuruların İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yapması gerektiğini açıkladı. Özmermer, öğrencilerin bulunduktan semtteki okullara kaydolmasının zorunlu olduğunu belirterek, “Burada muhtarlara önemli görev düşüyor. Mahallesinde oturmayan hiç kimseye ikametgah kaydı vermesinler. Çünkü haksızlığa, yığılmalara ve sıkıntılara neden olurlar. Zaten sıkıntılı olan yerlerde gerekli denetimler yapılacak ve öğrencinin o mahallede oturup oturmadığı araştırılacak” şeklinde konuştu.

Bakanlık projeli okul sayışının bu yıl artırıldığını ifade eden Özmermer, merkez ve ilçelerde toplam 17 Bakanlık projeli okul bulunduğu, bu okullarda sınıfların 30’ar kişi olduğunu, bu nedenle de buralara yapılacak başvuruların, standart sayı dolduktan sonra tamamlandığını ifade ederek şöyle dedi: “Sonradan gelenler elbette bu okula kaydolamaz. Çünkü kendisinden önce başvuranlar vardır ve sınıf mevcudu dolmuştur. Böyle durumlarda bizim de yapacak bir şeyimiz olamaz. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurması yersiz, çünkü vatandaş o zaman kendisine en yakın seçeneği değerlendirmek zorunda.”

Öte yandan ilköğretimde kayıtların 3 Eylül’e kadar devam edeceği, Anadolu Liselerine 19 Ağustos 23 Eylül arasında kayıt yapılacağı kaydedildi. Yıllık iznini kullanan İI Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç’ın ise pazartesi günü görevine başlayacağı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *