ANASAYFA arrow right Yaşam

Okullarda önlemler ve gerekli koruyucu malzeme yetersiz

Okullarda önlemler ve gerekli koruyucu malzeme yetersiz
YAYINLAMA: 12 Ekim 2020 / 20.56
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2020 / 21.11

Okullarda önlemlerin ve gerekli koruyucu malzemenin olmadığını dile getiren Başkan Parlakçı, “Okullarda öğretmen, öğrenci ve tüm eğitim emekçileri için maske ve siperlik mutlaka yeterli sayıda temin edilmeli. Öğrencilere maske dağıtımının sürekliliği en önemli konulardan biri. Ayrıca pansiyonlu okullarda okuyan ve yatakhanelerde kalacak öğrencilerimizin sağlığıyla ilgili tüm önlemler eksiksiz olmalı. Sendikamız okullarda alınan ve alınmayan önlemleri, temin edilen ve edilmeyen koruyucu ve temizlik malzemelerini yakından takip ve kamuoyunu bilgilendirecek” dedi.

Salgının okullardan başlayarak yeniden artması kuvvetle muhtemel

“Yüz yüze eğitime geçiş ancak okulların tam güvenli ve sağlıklı koşullara sahip olması ile mümkün” ifadelerini kullanan Parlakçı, “Bunun ön koşulu da salgının belirli bir aşamaya geriletilmesi veya kısmen de olsa kontrol altına alınması ile mümkün. Aksi durumda salgının okullardan başlayarak yeniden artması kuvvetle muhtemel. Ayrıca okullarda yüz yüze eğitimin genişletilmesi kararı ancak gerekli tüm önlemlerin eksiksiz alınması ve uygulanmasını zorunlu hale getirmekte” şeklinde konuştu.

MEB sorumluluk almalı ve öğretmenlerin iş yükünü hafifletmeli

Yüz yüze ve uzaktan yapılacak derslerin belirlenmesi konusunda okul yönetimlerine bırakılan yetkinin pek çok kurumda sorunlara neden olduğunun tespit edildiğini kaydeden Parlakçı, “MEB, bu konuda öğretmenlerin karar alma süreçlerine katılmasına dönük düzenlemeler yapmalıdır. Yüz yüze eğitimle birlikte uzaktan eğitimin de devam etmesi, öğretmenlerin üzerindeki iş yükünü artırmaktadır. MEB’in merkezi olarak yapması gereken, konuların ve kazanımların seyreltilmesi gibi işleri de öğretmenlere bırakması, öğretmenlerin çalışma sürelerini artırmaktadır. Bu konuda MEB sorumluluk almalı ve öğretmenlerin iş yükünü hafifletmeli” diye konuştu.

Öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemli

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemlidir. Derse başlamadan önce okulun, dersliklerin ve okulun tüm kullanım alanlarının sağlık açısından güvenli olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisin. Sana ve öğrencilere maske dağıtımı yapılması ve okuldan içeri girerken ateş ölçümü yapılması gerektiğini unutma. Okulun genel olarak veya sınıfının sağlık açısından güvenli olmadığını düşünüyorsan bu durumu mutlaka tutanak altına almalısın. Tutanağı ekleyeceğin bir dilekçeyle, gerekli önlemlerin alınması için kurum müdürlüğüne yazılı olarak başvurmalısın. Sorun hâlâ devam ediyorsa bu durumu mutlaka Eğitim Sen iş yeri temsilcisine veya sana en yakın Eğitim Sen şubesi veya temsilciliğine bildirmelisin. Sağlığınla ilgili riskli koşullarda kimse seni çalışmaya zorlayamaz. Emekçilerin hakları var ve gerektiğinde bunu kullanmakta tereddüt etmeyecekler.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *