ANASAYFA arrow right Güncel

"Okullarda önlem ve koruyucu malzemeler yeterli değil"

"Okullarda önlem ve koruyucu malzemeler yeterli değil"
YAYINLAMA: 11 Ekim 2020 / 18.26
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2020 / 18.26
Eğitim Sen: "Milli Eğitim Bakanı, okullarda pandemi ile mücadele kurullarının tüm okullarda kurulduğunu açıklıyor ancak, bu şekilde oluşturulmuş kurullar bulunmadığını belirtmemiz gerekiyor."

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), yarın başlayacak olan seyreltilmiş yüz yüze eğitime ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, uzaktan eğitimin eğitimde eşitsizlikleri derinleştirdiği, okulun ve yüz yüze eğitimin öğrencinin kişisel gelişimi açısından büyük öneme sahip olduğu belirtildi.

Okulların kapalı kaldığı süre uzadığında okul terk oranlarının da yükseldiğini vurgulayan Eğitim Sen, açıklamada şu noktalara dikkat çekti:

“Yüz yüze eğitime geçiş ise ancak okulların tam güvenli ve sağlıklı koşullara sahip olması ile mümkün. Bunun ön koşulu da salgının belirli bir aşamaya geriletilmesi veya kısmen de olsa kontrol altına alınması ile mümkün. Aksi durumda salgının okullardan başlayarak yeniden artması kuvvetle muhtemel.

“Ayrıca okullarda yüz yüze eğitimin genişletilmesi kararı ancak gerekli tüm önlemlerin eksiksiz alınması ve uygulanmasını zorunlu hale getiriyor.

"Okullarda henüz önlemler ve gerekli koruyucu malzeme tam değildir. Milli Eğitim Bakanı, okullarda pandemi ile mücadele kurullarının tüm okullarda kurulduğunu açıklıyor ancak, bu şekilde oluşturulmuş kurullar bulunmadığını belirtmemiz gerekiyor.

"Okullarda bulunacak öğretmen, öğrenci ve tüm eğitim emekçileri için maske ve siperlik mutlaka 12 Ekim’den önce yeterli sayıda temin edilmelidir. Öğrencilere maske dağıtımının sürekliliği en önemli konulardan biri olacak.

"Ayrıca pansiyonlu okullarda okuyan ve yatakhanelerde kalacak öğrencilerimizin sağlığıyla ilgili tüm önlemlerin eksiksiz alınması gerekiyor. Bu konuda da yeterli hazırlığın yapılıp yapılmadığının tespit edilmesi gerekir.

"Yüz yüze eğitimle birlikte uzaktan eğitimin de devam etmesi, öğretmenlerin üzerindeki iş yükünü artırmaktadır. MEB’in merkezi olarak yapması gereken, konuların ve kazanımların seyreltilmesi gibi işleri de öğretmenlere bırakması, öğretmenlerin çalışma sürelerini artırmaktadır. Bu konuda MEB sorumluluk almalı ve öğretmenlerin iş yükünü hafifletmeli.

Eğitim Sen öğretmenlerin dikkat etmesi gerekenleri de şöyle sıraladı:

Derse başlamadan önce okulun, dersliklerin ve okulun tüm kullanım alanlarının sağlık açısından güvenli olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisin.

 Sana ve öğrencilere maske dağıtımı yapılması ve okuldan içeri girerken ateş ölçümü yapılması gerektiğini unutma.

Okulun genel olarak veya sınıfının sağlık açısından güvenli olmadığını düşünüyorsan bu durumu mutlaka tutanak altına almalısın.

Tutanağı ekleyeceğin bir dilekçeyle, gerekli önlemlerin alınması için kurum müdürlüğüne yazılı olarak başvurmalısın.

Sorun hâlâ devam ediyorsa bu durumu mutlaka Eğitim Sen iş yeri temsilcisine veya sana en yakın Eğitim Sen şubesi veya temsilciliğine bildirmelisin.

Sağlığınla ilgili riskli koşullarda kimse seni çalışmaya zorlayamaz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *